CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

maandag 29 maart 2010

Langzaam maar gestaag


groeit de quilt voor mijn ouders. Dit is een ongeveer een kwart van de quilt. Links hiervan moeten nog vier log cabins komen. De blokjes in de strips zijn 4x4 cm. De klosjes rechts zijn 8x8.En deze blokjes zijn ook 8x8. Daar heb ik me toch ff op verkeken hoor! Volgens mij heb ik over één blok wel 3 uur of zo gedaan. Het schoot niet echt op!! Van de log cabins heb ik er 2 af en moet ik er nog 2 maken. Die zijn ook veel werk.
(je moet even scheef kijken. Ik heb het talloze keren geprobeerd om deze foto's recht te plaatsen, maar het lukt steeds niet..... grrrrrrrrr)

Ik hou het voor de rest toch bij wat grotere patroontjes. Zoals jullie zien moet het quiltje namelijk op 3 mei klaar zijn (op 2 mei zelfs, want dat is de zondag waarop mijn ouders het feest vieren (klein hoor, alleen met de kinderen en kleinkinderen)).

Vandaag heb ik niets aan het quiltje gedaan. Ik ben met mijn vriendinnen naar de zumba geweest. Sinds een aantal weken drinken we na de zumba een portje (of twee). Erreg gezond moet ik zeggen!!!! We spreken nu al over de portschool in plaats van de sportschool...... We hebben flink wat lol gehad onder het genot van de sportje eh portje. En nu even een update voor jullie en dan naar bed. Morgen moet er weer gewerkt worden!!!

zaterdag 27 maart 2010

Blue wave


Dit is de tweede keer dat ik mee doe aan de blue wave, elke 27e van de maand, maar ik geloof niet dat ik nog vaak mee kan doen. Ik heb dus echt nauwelijks blauw in huis staan......
Dit poppenbedje met deze holly hobbie (lag vroeger echt bij mij in bed) staat in de kelder. Daar heb ik onder de open trap een hoekje met kinderspeelgoed. Daar staat ook dit oude winkeltje.


Dit delftsblauwe bordje staat in mijn vitrinekast. Daar staan er nog een paar, maar daar kwam ik niet goed bij om een foto te maken. Moet ik er een keer helemaal uit halen. De pop krijgen jullie er als extraatje bij!

Tja, en deze envelop is ook blauw.........


Ik heb hard gewerkt aan de quilt voor mijn ouders. Binnenkort een update!!

woensdag 24 maart 2010

Quilting Bee


Vandaag was de tweewekelijkse quilting bee bij mij. Marianne had zich al afgemeld omdat ze moest klussen in het nieuwe appartement van Marie-Jose, en vanmorgen belde Gonny af omdat ze ziek was. En toen waren er nog maar 3 quilters over: Pauline, Mariet en ik. Zat ik daar met mijn Limburgse vlaai..... (zie mijn blog van gisteren en de reactie van Pauline). Ach, we hebben het ons toch laten smaken!!!
Op de foto van linksboven met de klok mee: de appelkietsjenquilt van Pauline met MIJN Wilmarolletjes, Mariet aan de bundelquilt (we moeten toch een andere naam gaan bedenken voor dit project), mijn rommeltje tijdens de bee, het resultaat van gisteren en vandaag voor de huwelijksquilt en als laatste Pauline, ook werkend aan de bundelquilt. Zien jullie het dat die twee zussen zijn??? Hoewel ze een ander kapsel hebben en er een paar jaartjes tussen beide zit, wordt de een toch regelmatig voor de ander aangezien (en andersom natuurlijk). Tja, en de schrijfster zelf staat niet op de foto. Dat zal wel gebeuren als over twee weken de bee bij Pauline is........ (en terwijl ik dit schrijf zie ik Edward van Little House on the Prairy lekker slapen onder een quilt. Wat is 't toch een heerlijke serie)

dinsdag 23 maart 2010

Verrassing!!!


Ik had vandaag vergadering in Den Bosch met het team van P&O-adviseurs regio zuid. Zo'n vergadering hebben we 1 x per maand, dus niets aan de hand zou je denken.... totdat mijn leidinggevende even "weg moest" en terug kwam met deze bos bloemen en een Brabantse (tja, je kan niet alles hebben) vlaai. En dat alles omdat ik morgen mijn 12,5 jarig ambtsjubileum (ja.... rijksambtenaar) heb. Leuk he??? Daar hoort ook een gratificatie bij die ik deze week bij mijn salaris ga ontvangen (wat zal ik daar 's mee gaan doen???) en een hand en cadeautje van onze directeur. Maar die was vandaag verhinderd en komt naar onze volgende vergadering. Ik neem toch aan dat we dan weer vlaai krijgen????

En toen ik thuis kwam lag er al een envelop van Wilma met daarin de stofjes die ik vrijdag had besteld. Gisteren kreeg ik bericht dat ze ze had verstuurd. Ik had wel gehoopt dat ze er vandaag al zouden zijn, maar had voor de zekerheid toch maar op woensdag gerekend. Kon 't in ieder geval niet tegenvallen......
Mooi zijn ze he? Ik ga ze in de huwelijksquilt verwerken. Daar ga ik vanavond aan werken (ga echter eerst sporten zo meteen) en morgen op de Quiltingbee bij mij thuis. Daarna is weer een update. Dus, tot morgen!!!!!

zaterdag 20 maart 2010

Klosjesdag


Kijk 's: 3 klosjes klaar!!
En daar blijft het (althans voorlopig) ook bij. Niet dat ik niet ook aan het schitterende project van de klosjesquilt zou willen beginnen hoor! (en misschien doe ik dat ooit nog wel) Maar dit is het begin van de quilt voor mijn ouders in het kader van hun 50-jarig huwelijk.
Ik heb de stitcheries voor deze quilt klaar en heb gisteren een schets gemaakt hoe de quilt er uit zou moeten gaan zien.

Ik had bij haar al blauwe, rose en beige stofjes gekocht, en ik heb er gisterenavond toch nog rode en bruine bij besteld. Ik denk dat de quilt anders wat te zoet zou worden. Ik moet nu hard gaan doorwerken aan deze quilt (zeg maar: quiltje. Ik heb hem nu gepland op 60x80 zonder rand). Hij moet begin mei klaar zijn. Als ik nou 's wat minder zou bloggen en wat meer zou patchen???

woensdag 17 maart 2010

Lente


Heeeeerlijk, wat een dag vandaag! De zon schijnt, ik kan voorzichtig zonder jas naar buiten (niet te ver hoor, dan gaat de jas toch gewoon aan). Tijd om jullie mijn lentequilt te laten zien. Deze quilt heet narcissenhart en is door onze Quiltingbee gezamenlijk gemaakt, zeg maar een "round robin", maar destijds kenden wij die benaming nog niet. Het hart van de quilt is door mij zelf gemaakt en moet de bloem van een narcis voorstellen. De 1e rand is door Maria gemaakt, de tweede door Marianne D., de derde door Pauline en de vierde door Marianne G. We hadden een planning gemaakt en tijdens de bee werden tassen heel geheimzinnig geruild. Dat was echt leuk om te doen!!! Ook hadden we bij elke quilt een boekje gemaakt waar iedereen iets inschreef over zijn rand en de stoffen.

Ik denk dat ik vanavond weer 's aan de stitchery voor mijn ouders ga werken of quilten aan de vriendinnenquilt, dus later deze week een quilt update!!

Allemaal een zonnige dag gewenst!

zaterdag 13 maart 2010

Wie is hier nou aan 't quilten? (en Roel is terecht)Ik ben deze week eindelijk begonnen met het quilten van de vriendinnenquilt. Maar kijk wat er gebeurt als ik even de quilt weg leg?? Bij het sandwichen kon Tigger ook al niet van de quilt afblijven en nu had-ie zich precies in de quiltring gelegd. Misschien voelt-ie wel de warmte van al mijn quiltvriendinnen waarvan lapjes in deze quilt zijn verwerkt:)

Roel is sinds vanmorgen terecht. Zijn ouders zijn naar Schiphol om hem daar op te halen. Meer weet ik nog niet, maar ik ben blij dat hij terecht is!

woensdag 10 maart 2010

Krijgertjes


Het schrijfblokje op deze foto zag ik vorige week op het blog van Pauline tussen haar aankopen op de handwerkbeurs. En wat schetst mijn verbazing: vanmorgen tijdens de quiltingbee werd mij dit schrijfblokje overhandigd. Als dank dat ik Pauline heb geholpen bij het opzetten van haar weblog. Ik weet niet of ze me dankbaar blijft, want ook bij haar schiet het quilten er nu behoorlijk bij in!!!

De borduurgarens op de foto heb ik bij mijn moeder uit een kist geplunderd. Eigenlijk had ik gehoopt dat ze nog antieke lintjes en dergelijke zou hebben die ik dan stiekem in haar eigen 50-jarige huwelijksquilt kon verwerken. Maar die linten hebben mijn ouders een paar jaar geleden aan het Limburgmuseum in Venlo geschonken. Mijn ouders verzamelden vroeger antiek en hadden ooit allerlei kralen, doeken, borduurgarens, zijde enzovoorts overgenomen van iemand die in Brussel een modeatelier had. Volgens mij zijn de borduurgarens op de foto nog uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Ze zaten nog heel mooi verpakt in doosjes met een soort vloeipapier erin. Ik had mijn fototoestel niet bij me, anders had ik ook zeker foto's gemaakt van de doosjes.

En onderstaand de stitcheries die ik af heb. De duifjes waren al eerder klaar. De naaimachine heb ik vanmorgen op de bee gemaakt (mijn moeder was coupeuse) en de rozen heb ik vanmiddag thuis gemaakt. Ik zoek nog een tekeningetje voor het beroep en de hobby van mijn vader (stoffeerder en antieke meubels opknappen). Iets van een oude fauteuil of zoiets.

Woensdag is mijn vrije dag en de poetsvrouw is gisteren geweest, dus behalve de was hoefde ik vandaag niets te doen. Heerlijk............dinsdag 9 maart 2010

De samplerAfgelopen week heb ik weinig aan mijn quiltwerk gedaan. Omdat ik 4 dagen per week werk, moet het naaien en quilten toch voornamelijk 's avonds worden gedaan. Vorige week heb ik donderdagavond een myleneparty gehad (zeg maar gewoon: wijnavond met vriendinnen), op vrijdagavond een dropping gehad (door de regen en sneeuw. koud dat 't was!!! brrrrrrrrr). De hele zaterdag ben ik een grote aankoop gaan doen voor mijn tweede hobby. Wat dat is, vertel ik over een week of 3 als ik mijn aankoop hopelijk krijg en jullie een foto kan laten zien. Op zondagochtend heb ik gehobbied (die andere dus) en 's middags had ik kantinedienst bij de voetbalclub. Dat doe ik zo'n 3 a 4 keer per seizoen en zondag was 't mijn beurt weer. En maandagavond ben ik naar de zumba geweest. Tja, wanneer moet je dan met je naaiwerkje op de bank gaan zitten???? En als ik dan zit, gaat er ook heel wat tijd in zitten om jullie blogjes bij te houden. Morgen heb ik gelukkig weer quiltingbee. Dit keer bij Mariet, de zus van Pauline. Dan kan ik de draad weer oppakken. Moet ik wel vandaag wat lapjes gaan knippen, anders heb ik morgen niks te doen........

1 samplerblok heb ik tussen de drukke bedrijven door kunnen maken. En vorige week had ik al de driehoeken aan de andere samplerblokken genaaid. Ik heb de blokken al eens aan elkaar gelegd. Kunnen jullie zien hoe de sampler uiteindelijk moet worden. En nu snel lapjes gaan knippen! Tot de volgende keer!

groetjes,
Marion

woensdag 3 maart 2010

Weer een stapje verder.....Vanmorgen heb ik de vriendinnenquilt gesandwich. Dat vind ik toch zo'n leuk werkje (ahum)!!! Wat over de vloer kruipen op je knieën, dan weer gehurkt, dan op je kont zitten; allerlei ongebruikelijke standjes die ik gelukkig slechts hoef in te nemen als er weer een top klaar is!!! En net op het hoekje van de quilt scheen de heerlijke voorjaarszon door het raam. En dan is er voor Tigger niets lekkerders om daar even te gaan zonnen. Ach, waarom niet? Er is volgens mij geen beter leven dan een kattenleven.Deze stofjes heb ik afgelopen zaterdag al van de postbode gekregen. Ik had ze bij Wilma besteld naar aanleiding van haar blogbericht. Ik ga ze gebruiken voor het quiltje voor de 50-jarige huwelijksdag van mijn ouders in mei. Ik heb de 2e stitchery bijna af. Ik moet de snaveltjes van de duifjes nog.... Krijgen jullie binnenkort te zien!!

En deze twee blokken van de sampler heb ik af! Nou ja, het ene blok heb ik gedeeltelijk moeten uithalen en opnieuw moeten maken omdat ik een blokje verkeerd had genaaid. Het andere blok is echt spikslinternieuw. Ik ga deze blokken vervolgens vergroten door er weer driehoeken aan te zetten, dat zien jullie wel in een volgend blog. Nu moet ik snel met DS naar de kapper en de sportwinkel. De voetbalschoenen zijn weer 's te klein.....

Fijne dag nog en quilt ze!