CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

woensdag 28 april 2010

Hoe ver ik ben?


Zo ver!
Ik heb gisteren de biezen met de naaimachine aan de quilt genaaid en met de hand tegengenaaid en de tunnel meteen vastgezet. Het enige wat nu nog moet, is een persoonlijke tekst schrijven op dit label en dit met de hand op de achterkant vastzetten. En dan is de quilt voor mijn ouders helemaal klaar. Oh ja, DP moet ik nog een lat laten zoeken zodat de quilt ook meteen kan worden opgehangen!

De laatste week heb ik een beetje tegen het afmaken zitten aanhikken. Als 't echt af moet zijn, dan is het toch een beetje anders dan wanneer je gewoon kunt werken als je zin hebt. En het is de laatste dagen ook zulk mooi weer dat ik ook van andere dingen wil genieten. Zoals alle bollen die in mijn voortuin uitkomen en de vaste planten in mijn achtertuin. In mijn voortuin heb ik tussen een buxushaag grote witte hortensia's staan (annabel), maar in het voorjaar was dat stuk tuin altijd helemaal kaal. Afgelopen herfst heb ik bedacht om daar allemaal voorjaarsbollen in te zetten. Nou ja, zetten..... ik gooide gewoon wat in het rond en daar waar de bol landde, daar moest DP hem poten. Ik geniet echt elke dag van het resultaat!

En waar ik ook elke dag van geniet (behalve van mijn DP en DS), is dit mormel. Het is een echte quiltfan. Hoef ik even niet te quilten, neemt hij de quiltring meteen in beslag!

Wellicht tot zaterdag in Veldhoven!?

woensdag 21 april 2010

Nog een week te gaan

totdat deze quilt klaar moet zijn. Ik ben hard aan 't quilten, maar heb de komende dagen geen tijd als gevolg van woensdagavond: casino, donderdagavond: zumba, vrijdagavond: film (de gelukkige huisvrouw). Dus dat wordt weekend- of nachtwerk. Maar ik maak me geen zorgen hoor. Het gaat wel lukken. Ik heb vrijdag vrij, dus misschien kan ik dan doorwerken. In de nacht van donderdag op vrijdag komt mijn DS terug van de Italiereis met school. Hij is sinds vorige week vrijdag weg. Ben benieuwd hoe hij het heeft ervaren.

Zien jullie verschil tussen de quilt zoals-ie op deze foto staat en op eerdere foto's? Ik zal 't maar meteen verklappen. Ik heb de logcabins links boven veranderd. Ik vond dat deel van de quilt erg donker. Ik had al extra rechtsonder ook donkerbruin gebruikt, maar toch bleef het me storen. Nu heb ik het buitenste randje van de logcabin met lichter bruin gemaakt en de blokken anders aan elkaar gezet. Dit deel van de quilt valt nog steeds meer op, maar ik kan er mee leven. Ik heb ook een paar bandjes er op genaaid die ik op de regiodag bij Dorry had gekocht.Ik heb ook mijn oude hexagonnetjes weer 's van stal (lees: zolder, of mooier gezegd: quiltkamer) gehaald. Hier ben ik - denk ik - zo'n 6 of 7 jaar geleden aan begonnen en nooit afgemaakt. Het middenstuk had ik destijds al in elkaar gezet en de kartonnetjes er uit gehaald. Ik vind het niet leuk om de andere er zomaar tegenaan te zetten. Dus, als je een idee hebt, is dat van harte welkom!!!

zaterdag 17 april 2010

Quiltingbee en stofjes


Deze lapjes heb ik woensdag van mijn vriendin Yvonne gekregen. Meer dan 10 jaar geleden heb ik eens een poging gewaagd om mijn vriendinnen aan het quilten te krijgen. De meesten kwamen niet verder dan een speldenkussen, maar Yvonne had toch nog een sampler van 9 blokken gemaakt. Uiteindelijk heeft ze haar moeders hulp ingeroepen om alles recht in elkaar te krijgen, maar toch was ik trots op haar. Daarna heeft ze nooit meer iets gemaakt helaas..... Deze lapjes had ze nog over van haar sampler. Zijn het geen lieve lapjes?? Daar moet ik toch echt een klein voorjaarsquiltje van gaan maken (voor volgende jaar)!!
Onderstaande lapjes kreeg ik deze week door de postbode thuisbezorgd. Had ik bij haar besteld als onderdeel van het stoffenpakket 19th century. Ik krijg nu elke maand lapjes van haar toegezonden. Ik heb nog geen idee wat ik ermee ga doen. Eerst eens wat bij elkaar sparen en dan zien we wel.

En donderdag was de maandelijkse quiltingbee bij haar. Onderstaand een collage van een paar quilts die er geshowed zijn. De quilt in het midden en die linksonder zijn op een workshop bij Marij gemaakt met balipops (ik geloof dat het zo heet....)
 

dinsdag 13 april 2010

4 jaar geleden


ben ik 40 jaar geworden. Afgelopen zaterdag was mijn 44e verjaardag. Hier in Limburg is dat ook een jubileum, nl: 4x11. Je hoeft maar iets te vieren te hebben, toch??
De andere leden van de Quiltingbee Quilt, Queck en Quatsj zijn een ietsiepietsie ouder dan mij. Die anderen kregen voor hun 50e verjaardag een quiltje gemaakt en ik maakte mij destijds wel wat zorgen of onze bee het wel zou halen en of de leden wel fit genoeg zouden zijn om dan voor mij een quiltje te maken (LOL). En dus, lieten Marianne, Pauline en Mariet zich niet kennen en maakten voor mijn 40e verjaardag dit quiltje.
Het zijn 40 vriendschapssterren varierend van geel naar donker rood op een blauwe ondergrond. Samen met 3 vriendinnen die toen ook 40 werden, heb ik toen een feest gegegeven met het thema "maedjes van plezeer". Ik sta helemaal links.


Op het quiltfront is niets te melden. Morgen heb ik vrij en dan ga ik met de naaimachine de rand aan de 50-jarig huwelijksquilt maken.

vrijdag 9 april 2010

De regiodag zit er op

Vandaag was de regiodag van het Quiltersgilde, regio Limburg. Dorry heeft de workshop verzorgd en leerde ons een pennenetuitje te maken. Hierboven een sfeerimpressie. Beneden enkele foto's van de show & tell.


Als je alle foto's wil zien, klik dan rechts op de diapresentatie (tenminste, ik hoop dat 't zo werkt. Ik heb wat uitgeprobeerd en volgens mij lukt 't).
Groetjes,
Marion

donderdag 8 april 2010

KLAAR


voor de regiodag.
Hier staat de mand die morgen mee gaat naar de regiodag in Maasbracht (Limburg). Nee hoor, dat is niet wat je moet meenemen als je een regiodag in Limburg wil bezoeken. Pauline en ik zijn de regiovertegenwoordigers voor Limburg en organiseren de regiodag al een aantal jaren. De mand staat voor elke regiodag (2 per jaar) gereed op mijn quiltkamer en hoef ik maar te pakken (en voor de zekerheid toch even nakijken). Hierin zitten bonnetjes (voor de loterij), spelden, veiligheidsspelden, plakband, pennen, de Quiltersgilde vlag, een strijkbout, de quiltersgildekaarten en -speldjes, cadeautjes voor de loterij, mijn geldkistje, de deelnemerslijst, een spiekbriefje wat we allemaal moeten vertellen en niet mogen vergeten, het vaandel van de regio (rechts van de krat). Denk dat 't dat zo ongeveer wel is. De vlaggetjes, die we een aantal jaren geleden gemaakt hebben, laat ik deze keer thuis. De zaal is niet zo geschikt om dingen op te hangen en elke keer ben ik weer aan 't zoeken wat ik toch met de vlaggetjes moet. Deze keer doen we 't maar eens zonder vlaggetjes. Dorry komt deze keer de workshop verzorgen en staat er ook met haar winkel evenals boekhandel V.d. Moosdijk.

En als Dorry er toch is, ga ik 's even bij haar winkeltje kijken en wat mensen om raad vragen wat ik met dit quiltje verder moet. Moet er een rand omheen? En wat voor een dan? Zal ik nog wat appliceren? In principe is de top, zoals-ie gepland was, nu af. Als jullie suggesties hebben, ze zijn van harte welkom!!

maandag 5 april 2010

Slecht weer is goed


voor mijn productiviteit. Kijk eens hoe ver ik al ben met de quilt voor mijn ouders!! Ik moet wel bekennen dat de quilt onder het hart niet helemaal in elkaar zit. Die stukken zitten nog gedeeltelijk los om ze straks met 1 rechte naad aan elkaar te kunnen naaien. Zoals jullie zien (de datum bovenin) heb ik nu nog minder dan 1 maand de tijd. Maar dat moet lukken!! Ik heb komende week de hele week vrij, wat heerlijk! Omdat het vandaag (=maandag) pasen is, woensdag mijn roostervrije dag is en ik vrijdag al vrij had staan voor de regiodag Limburg, waren er nog maar twee dagen over. En die heb ik mezelf lekker gegund.... Moet ik nu hopen op goed weer of op slecht weer??? Toch maar voor goed weer he? Desnoods kan ik in de tuin aan de quilt werken.

Trouwens, vandaag heb ik ook al in de tuin gewerkt. Eerst ben ik vanmorgen 70 km gaan fietsen met ons clubje op mijn nieuwe racefiets. Dat ging echt een stuk makkelijker dan met de mountainbike! Ik kan niet zeggen dat ik geen centje pijn heb gehad (de slingerberg in Geulle was niet helemaal mijn ding, maar ik heb 'm gehaald!!), maar het viel echt reuze mee. Totdat ik na het fietsen even stopte bij een vriendin. Voor de zekerheid klikte ik mijn pedalen al van te voren los, maar net voor haar huis, toen ik bijna stilstond, klikten ze weer vast. Toen kon ik nog maar 1 ding doen: omvallen. Ach, dat gebeurt elke fietser wel eens en nu heb ik het tenminste al gehad. Mijn knie is aardig blauw....
Na het fietsen ga ik altijd in bad liggen. Lekker ontspannen, een muziekje aan en even bijkomen. Toen ik klaar was zag ik dat mijn DP het gras aan het verticuteren was. Hoewel ik niet echt zin erin had, heb ik hem toch maar geholpen. En nu ben ik doodmoe (maar voldaan). Dan is het nu tijd om mijn blog even bij te werken en vervolgens andere quiltblogs te gaan lezen. En daarna komen mijn eigen lapjes weer aan de beurt.

zondag 4 april 2010

Fijne Paasdagen

vrijdag 2 april 2010

Mijn paascadeau is gearriveerd


Een paar weken geleden schreef ik dat ik een grote aankoop had gedaan voor hobby nummer 2. Nou, dit is die aankoop en mijn 2e hobby is fietsen. Drie jaar geleden heb ik met een aantal vriendinnen een mountainbike gekocht en zijn we gaan fietsen. Begonnen met een afstand van zo'n 25 km en rustig aan, rijden we nu elke zondagochtend een afstand van zo'n 60 km met een gemiddelde snelheid van ca 25 km/uur. Vorig jaar hebben we met elkaar afgesproken dat - als we dat jaar goed fietsten - wij onszelf mochten trakteren op een echte racefiets. Nou, we vonden zelf dat we goed hadden gefietst. Bijna elke woensdag zo'n 50 km en op zondag 60 en een enkele keer tussen 70 en 80 km. En vandaag heb ik hem mogen ophalen: mijn eigen Cube Axial wls comp.


Ik moet toegeven dat de fiets er aerodynamischer uitziet dan ik. Maar daar kan ik best mee leven. We zijn aangesloten bij de fietclub uit ons dorp: Gaef Gaas. Dat doe je dan wel niet op een fiets, maar we vinden het toch best een passende naam. De fiets is wit met hetzelfde blauw als we in onze kleding hebben. Het is nu de bedoeling dat we de snelheid en de afstand wat op gaan voeren.... Laat nu het goede weer alsjeblieft komen, want dit is geen fiets voor regen en kou!!!