CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

woensdag 30 juni 2010

Woensdag bloemendag


Gisteren stond mijn bloemenproductie nog op 2. Maar na een avondje voetbal "kijken" merkte ik vanmorgen dat ik in totaal 6 bloemen klaar heb. Met dank aan Spanje en Portugal!!
Samen met deze bloemen krijgen jullie ook altijd een stukje tuin te zien. Je moet toch iets doen om het interessant te houden. Hier liggen de bloemen op de buxushaag rondom ons lavendelperkje.
Zo meteen lekker beejen bij Mariet. Pauline neemt haar nieuwe aanwinsten uit Haarlem mee. Ik ben heel nieuwsgierig!!!
Fijne, en vooral zonnige, woensdag!

maandag 28 juni 2010

En wat nu?De blokken van mijn samplerquilt zijn klaar. Ik heb ze hier neergelegd zoals ik denk dat ze moeten komen en dat de kleuren goed zijn verdeeld. Maar nu heb ik een probleem: hoe ga ik hem verder afmaken?
1. Het was mijn oorspronkelijke bedoeling om de randdriekhoeken van dezelfde stoffen te maken als die ik in de andere blokken heb gebruikt. Maar ik heb er niet genoeg. Dus: bijkopen? (als ze nog te krijgen zijn)
2. Vorige week zaterdag was ik bij the Log Cabin omdat ik paternoplaat nodig had. Dus heb ik meteen eens gekeken of er 1 passende kleur was die ik kan gebruiken voor de driehoeken. Maar die was er niet echt. Verder zoeken naar 1 kleur? En wat dan? Licht of donker?
3. Omdat ik nog veel ecru(met rood rondje) over heb, heb ik eens gekeken hoe de quilt wordt als ik witte sashings om de blokken zet. Dan ziet-ie er een stuk frisser uit, maar dat was eigenlijk niet mijn bedoeling. Maar met die sashings is het wel weer makkelijker om een bijpassende kleur te vinden voor de randdriehoeken.

Ik denk er overigens aan om na de driehoeken een ecru bies te maken en dan een rand. Maar of ik dat ook moet doen als ik ecru sashings maak? Ik geloof dat ik daar niet genoeg stof voor heb.

Dus, dames en een enkele heer: Wat nu? Alle ideeën zijn welkom!

vrijdag 25 juni 2010

Wat een feest: 4 pakketjes op 1 dag !


Kijk wat ik vandaag met de post heb gekregen: 4 pakketjes.

Wat er in zit? Nou, in 3 ervan zitten boeken die ik vorige week bij de bookdepository heb besteld. Daar betaal je geen verzendkosten. Twee boeken waren met de gewone post gekomen, en 1 boek kwam met pakketpost. Dat is waarschijnlijk de goedkoopste manier voor levering.

Bij Bep heb ik deze week, tijdens haar midzomernachtverkoop, deze stofjes gekocht. Ik ga ze deels in mijn hexagonnenquilt gebruiken en deels is 't gewoon voor de heb.

En deze roos wil ik jullie graag laten zien. Dat is zo'n volhouder!!!
Toen ik 10 jaar geleden in mijn huis kwam wonen, stond deze roos tegen de achtergevel. Ik had toen niks met rozen. De dorens staken en al dat snoeiwerk was niet aan mij besteed. Ik heb op een gegeven moment stokrozen tegen deze gevel gezet en de roos moest weg. Nu ben ik niet zo'n weggooier, dus de roos werd ergens in een vergeten hoek tussen het gras, het konijnenhok en de schutting geplaatst. En geregeld werd de roos door de grasmaaier geraakt. In jaren heeft ze nooit gebloeid want ze kwam niet aan groeien toe. Inmiddels heb ik al wat meer schik in rozen. Toen ik van mijn ouders een oud, ijzeren hekwerk kreeg, heb ik daar eerst een passiflora gezet. Zonder succes, want in de strenge winter van 2 jaar geleden bevroor deze. Het konijnenhok was inmiddels (met konijn) opgeruimd en de roos stond een beetje in de weg. Toen hebben we maar eens geprobeerd om ze tegen het ijzeren hek te plaatsen. Vorig jaar bloeide de roos al mooi, maar kijk nu eens!!! Ik begrijp niet dat die roos niet heeft gedacht: stik maar, voor jou bloei ik niet meer. Wat een prachtige bloei he. Ik zal haar nooit meer verplaatsen, of ik moet een nog mooiere plek voor haar vinden....

woensdag 23 juni 2010

Zoek de bloemen


Eindelijk begint het te zomeren!!! Kijk eens wat mijn tuin in bloei staat. Deze bloemen staan in een oude bolderwagen die ik eens langs de weg heb "gevonden". Daar heb ik, toen Teun klein was, hem in gezet en door het dorp vervoerd. Maar nu mogen de bloemen er in staan. En ze doen het heel goed. Er zijn er alleen een aantal (5 deze week) die toch wat afwijkend zijn. Je moet weer even zoeken, maar dan vind je ze vast wel!
Naast deze bloemen ben ik bezig met de village harvest sterren, het regiodagproject (geheim) en de sampler. Ik hoop binnenkort een update van de sampler te kunnen geven. Nog even doorwerken......

Ik wens jullie allemaal een hele fijne, zonnige, woensdag!

zondag 20 juni 2010

Fietsen voor ALS


Vandaag heb ik samen met mijn zoon Teun en een aantal vrienden gefietst voor de stichting ALS. De vader van Teun leidt aan deze ziekte. ALS is een ernstige en ongeneeslijke ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren doordat de zenuwcellen in de hersenstam afsterven. Aan deze ziekte overlijden elk jaar ongeveer 500 Nederlanders.
Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS. Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar. Bij de vader van Teun is 2 jaar geleden de diagnose ALS gesteld....

Teun heeft echt geweldig gefietst! Zijn vader heeft zo'n 15 jaar geleden de fietsclub, waar ik ook mee fiets, opgericht. En Teun heeft vandaag op de racefiets van zijn vader gefietst. Die hebben we vorige week laten nakijken (bandjes, remmen, kettingkast). Woensdag heeft Teun voor de eerste keer met ons clubje 50 km gefietst en vandaag ging hij 70 km door het Limburgse heuvelland. Pffff, zijn moeder is al jaren aan 't fietsen en komt de heuvels meestal als laatste op. Maar Teun fietste gewoon iedereen voorbij en was als eerste boven!!!! Ik ben echt trots op hem. En zijn vader is dat zeker ook!!

zaterdag 19 juni 2010

Nieuwe stofjes


Deze stofjes heb ik vorige week al gekregen, maar ik was er nog niet aan toe gekomen om ze op de foto te zetten. Ik krijg deze stoffen elke maand toegestuurd van Magda van Magdaleentje.nl. De stoffen zijn onderdeel van het 19th Century pakket. Mooi zijn ze he. Ze liggen nu bij de andere stoffen die ik al van haar heb ontvangen. Ze wachten nog op een idee. Ach, de stoffen zijn al zo oud, die zouden zelfs nog een eeuw kunnen wachten....


Deze stoffen heb ik gekregen van Marja. Zij heeft laatst op mijn blog gereageerd dat ze nog wat paarse stofjes had en dat ik ze van haar mocht hebben. Lief he. Bedankt Marja!! Ik heb inderdaad nog wat paarse stoffen liggen. Daar had ik ooit een idee voor, maar ik ga nog even verder broeden. Maar die paarse quilt gaat er zeker komen!!

En nu moet ik snel mijn DP gaan helpen. Hij is de buxussen aan 't snoeien (het is lekker regenachtig weer vandaag) en dan moet er helaas ook iemand opruimen :(
De helft van de buxussen heeft-ie gesnoeid voor de voetbalwedstrijd Nederland-Japan. En nu komt het tweede deel aan de beurt.

Allemaal een fijn weekend!

woensdag 16 juni 2010

Grote poes en kleine poes


Vanmorgen heb ik mijn bloemetjes op de tafel gereed gelegd om op de foto te zetten. Daar kwam nog iets tussen voordat ik de foto uiteindelijk kon maken, en wat zag ik toen ik terug kwam met mijn fototoestel? Deze meneer had ontdekt dat er een kleine beetje zon op de tafel scheen. Dus daar moest-ie even gaan liggen. Precies daar waar mijn bloemetjes lagen.....

En toen ik van de quiltingbee bij Pauline terug kwam, lag deze kleine poes tussen de bloemen! Nou, ik moet bekennen: die heb ik er zelf tussen gelegd. Op de quiltingbee kregen we allemaal van Gonny een beschermpoes of -hond (afhankelijk van onze lievelingshuisdieren). Die Gonny is toch een lieverd! Dank je wel!! Op Pauline d'r blog zullen wel wat foto's van onze bee verschijnen, denk ik....
Groetjes,
Marion

zaterdag 12 juni 2010

Nieuwe layout


Toen ik vandaag mijn blog opstartte, zag ik een melding over nieuwe layouts. Ik ben wat gaan knutselen en uiteindelijk is deze layout ontstaan. Het nadeel is - als je gaat knutselen - dat je niet terug kan naar de oude situatie (tenminste: mij lukt het niet). Dus als je niet tevreden bent, moet je toch maar door blijven gaan totdat je het wel enigszins bent. Nou, enigszins ben ik wel tevreden, maar nog niet helemaal. Ik heb de afgelopen periode weinig quiltwerk verricht. Dit samplerblok had ik vorige week al klaar, maar heb ik jullie nog niet laten zien. Je moet soms wat bewaren, toch? Ik ben wel bezig met iets voor de regiodag in Limburg, maar daarover kan ik jullie natuurlijk niks vertellen. Dat blijft altijd een verrassing. Als ik die top af heb, moet ik nog gaan bedenken hoe ik dat moet uitleggen aan de deelnemers en hoe we pakketjes kunnen klaarmaken. Dat is nog genoeg werk! Gelukkig organiseer ik de regiodag samen met Pauline. De ene keer bereidt zij iets voor en een andere keer doe ik het. En soms zijn we heel erg lui en besteden wij het uit. Moet ook kunnen!

De salvia's staan in bloei en moesten dus ook op de foto (sinds ik een nieuwe camera heb, moeten alle bloemen eraan geloven! Nou ja, die houden tenminste geen hand voor het gezicht zoals mijn DS dat steeds doet). Bloemen zijn heel gewillige modellen. En soms komt er nog een modelletje voorbij vliegen dat denkt de foto eens even te verstoren. Maar ik vind de foto dan nog veel mooier!

En deze modelletjes stonden helemaal te pronken in te tuin. Jammer dat je op de foto de geur niet kunt ruiken. Ik steek mijn neus altijd even in deze bloemen. Heerlijk.

woensdag 9 juni 2010

Five flower wednesday


Afgelopen weekend heb ik 5 bloemetjes gemaakt. Ik was samen met mijn vrienden van de fietsclub (ca 25 volwassenen en 13 kinderen tussen 4-15 jaar) een weekendje naar Epen in Zuid Limburg. We huren al zeker 10 jaar met deze groep een weekend een groot huis waar we gezellig met z'n allen bivakkeren. Voorheen gingen we steeds naar de Ardennen. De heren gingen daar dan per fiets naartoe en de dames volgden met de kinderen in de auto. Dit jaar hebben we gekozen voor ons eigen land, en dat is iedereen heel goed bevallen. Met de auto is het nog geen uur rijden en toch waan je je in het buitenland. En het allerbelangrijkste: het huis was veel schoner en beter onderhouden dan alle Belgische huizen die we ooit hebben gehuurd. Grote kans dat we volgend jaar weer in Nederland blijven.
Omdat we dit jaar zo dicht bij huis bleven, ben ik met enkele andere dames met de fiets gegaan. De heren vonden deze afstand (55 km) niets voorstellen, dus zij gingen deze keer met de auto's en de kinderen. Op zaterdag hebben we vervolgens een deel van de route van "Limburgs Mooiste" gefietst, maar dat was eigenlijk veel te druk; 20.000 fietsers!!!
Tijdens de periodes dat we met z'n allen gewoon niks deden, behalve van het mooie weer genieten, heb ik deze bloemen gemaakt. Ik had veel bekijks en geïnteresseerde ogen, maar niemand die het aandurfde om ook bloemen te gaan maken....

Dit zijn de bloemen die ik tot nu toe heb gemaakt. Ik ga stug door en hoop dat ik het volhou om een eenpersoonsdeken ervan te maken. Dat worden nog vele woensdagen!

woensdag 2 juni 2010

De clematis staat in bloei


en kijk wat er rare bloemen tussen zitten!! Ja, je moet goed kijken hoor, en dan ontdek je 4 hele vreemde bloemen tussen mijn clematis. Ik moet bekennen dat ze tot gisteren gewoon in mijn naaimandje lagen... Hoe ze nou in die clematis terecht zijn gekomen?!?!

Ik ben bang dat ik vandaag geen rondje langs de bloemenvelden kan maken. Ik ga zo meteen schmincken op de straatspeeldag. Vanavond staat onze woensdagavond fietsroute op de planning en daarna is er nog koffie met gebak bij een fietsvriendin. Maar ik zal de vele bloemen niet vergeten en mijn achterstand best wel inhalen!!

Vanmorgen was bij mij de tweewekelijkse quiltingbee.

Gonny (nog zonder blog, maar geen idee hoe lang nog) liet ons deze twee tops zien. Ze heeft ze bij Jacqueline van de Log Cabin gemaakt. Leuk he! Het zijn de laatste stukken stof van de rol en daarmee is iedereen aan het werk gegaan met repen snijden, naaien, pastilles snijden, naaien, overgebleven driehoeken naaien.... Lekker vrolijk zijn ze! Pauline had alweer een nieuw projectje bij zich om te laten zien (staat al deels op haar blog) en Marianne was haar SBS-blokjes vergeten!! Die dacht dat wij genoegen namen met blogkijken, maar er is toch niets mooiers dan de blokken in het echt kunnen aanschouwen. Dus Marianne: over 2 weken bij Pauline heb je je toch bij je? Please??

Ik wens jullie allen een fijne en heel zonnige woensdag!