CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

dinsdag 31 augustus 2010

Eén bloemetje op woensdag


Tja, dat is echt de hele productie van afgelopen week: 1 bloemetje.
Hoe dat komt? Ik ben hard bezig aan de voorbeeldquilt voor de regiodag in Limburg op 29 oktober (aanmelden mag nog steeds hoor! zie de site van het quiltersgilde). Zoals jullie wellicht weten, houden we het graag zo lang mogelijk geheim wat we gaan doen. Dus kan ik nog steeds, helaas, geen foto laten zien.

Daarnaast ben ik hard aan 't quilten geslagen aan de vriendinnenquilt.

Deze quilt komt in november op de tentoonstelling van Marij in Beek te hangen (tenminste, ik hoop dat ze hem op wil hangen). Maar daarvoor moet ik toch nog heel wat quilten. De quilt is de afgelopen maanden door Tigger als kussen gebruikt. Ik heb me toch wat haren moeten verwijderen voordat ik weer kon beginnen te quilten......

Maar als je denkt dat ik nu rustig kan quilten, heb je het mis!

Zodra ik de quilt oppak om te gaan quilten, zoekt Tigger een plekje op mijn schoot en onder de quilt.
Kijk! Daar heb je 'm. Als hij nou gewoon stil bleef liggen, was er nog niet zo veel aan de hand. Maar mijn linker hand beweegt steeds onder de quilt, en daar wil hij toch wel eens naar grijpen of in bijten. Au Tigger!!Maar ik laat hem gewoon liggen hoor. Het is zo lekker warm op mijn benen en uiteindelijk gaat hij toch wel slapen en laat hij mijn handen met rust. En omdat ik nu niet kan opstaan, moet ik maar blijven quilten........

Vandaag is er een 50, hoera!


Nee hoor, ikke niet.
Jeannet is degene die vandaag de mooie leeftijd van 50 heeft behaald.
Tja, daar kunnen wij lezers van haar blog niet omheen. Ze telt volgens mij al maaaanden de dagen af tot deze heuglijke dag.

Jeannet, van harte gefeliciteerd en nog heel veel gezonde quilt- en blogjaren gewenst!

woensdag 25 augustus 2010

Bloemen


Afgelopen week heb ik weer drie bloemen kunnen maken. Nu ik ze op de foto heb gezet, merk ik dat ik ze al een beetje in herfstkleuren heb gemaakt. Ze zijn alledrie in bruine tinten. Ik heb ze gefotografeerd bij de hopplant die tegen het tuinhuisje staat en nu zijn (of is het haar?) bellen begint te krijgen. Hoewel ze nog niet zijn volgroeid, heb ik ze toch maar al op de foto gezet. Want als het weer zou gaan regenen, dan zijn de bellen meteen bruin en niet meer mooi. Als je de hopplant kent, dan begrijp je echt waar het spreekwoord "groeien als hop" vandaan komt. Tjonge jonge, hij groei volgens mij zeker een halve meter per dag. Je zou 'm bijna moeten zien groeien!!! In de tuin bij mijn vorige huis heb ik ook een hopplant gehad, en die ging "aan de wandel". Nu staat hij tussen de tegels in een ruimte van van ca 10 bij 20 cm. Kan-ie geen kant op. Maar daar trekt hij zich niets van aan!!!

Deze dahlia moest ik toch ook even laten zien. De bloei is zeker 20 cm groot. Als 't niet 25 is!! Moet toch eens met mijn meetlint naar buiten. Prachtig he? Het probleem met de Dahlia's is bij mij steeds dat ik ze niet overhoud. Of ik vergeet ze uit de grond te halen, of ik zet ze te droog/vocht/licht/donker of wat dan ook in de winter. Ik hoop toch echt dat ik deze (en ook de andere Dahlia's) volgend jaar weer in mijn tuin mag begroeten. Nu de andere planten een beetje zijn uitgebloeid, geven deze Dahlia's echt nog kleur aan de tuin.

Ik ga nog niet op visite bij de andere bloementuintjes. Ik heb echt een enorme strijk staan die echt voorrang vraagt. Misschien tot vanavond!!!

maandag 23 augustus 2010

Pincushionswap bij Jeannet


Ik heb me aangemeld voor de Pincushionswap bij Jeannet. Heb je ook zin om mee te doen? Links zie je de foto met een link naar het blog van Jeannet. Aanmelden kan tot 5 september en het naaldenkussen moet voor 1 november zijn verstuurd. Jeannet regelt alles. Ik wens haar daarbij heel veel succes. Leuk dat ze dit organiseert!!!!
Dus dames, kom op en meld je aan zodat Jeannet lekker veel werk heeft aan de swap (hi hi, sorry Jeannet).

zondag 22 augustus 2010

The Farmer's Wife Sampler Quilt - update 2 -


Deze drie blokken zijn de afgelopen maand uit mijn handen voortgekomen. Het zijn mijn Franse blokjes, want daar zijn deze blokjes gemaakt. Dit is blok nummer 64: Peace & Plenty.

Dit is blok nummer 8: Bouquet (zeg: Boekeej). Wat is dat toch? Bij de naam van dit blok moet ik steeds aan Hyacinth Bucket (zeg: bakket) denken.........

En dit is blok nummer 7: Birds in the air.


Ik heb al heel wat malletjes gemaakt voor deze FWQ blokken. Veel blokken maken gebruik van dezelfde mallen, dus da's heel makkelijk. Ik heb een lijstje gemaakt welke mallen ik al heb en welke blokken ik met deze mallen kan maken. Voorlopig kan ik wel even vooruit met mijn malletjes. Twee blokken nieuwe blokken zijn al geknipt en zitten vastgespeld op een oude luier.

Over luier gesproken: vanmorgen heb ik de kamer van DS opgeruimd. En daarbij kwam ik nog een aantal oude herinneringen tegen, zoals: een keepershandschoentje dat we als kraamcadeau hebben gekregen toen hij werd geboren, het plastic polsbandje uit het ziekenhuis toen hij daar op zijn 11e tien dagen heeft gelegen als gevolg van astma en twee stukjes luier. In plaats van een speen of een speeltje had Teun vroeger altijd een doekje bij zich in bed. En het liefst van die heerlijke luierstof. Lekker dun en zacht.... Die spulletjes heb ik in een doosje gedaan en in de lade onder zijn bed gestopt bij zijn schooltekeningen die ik graag wil bewaren en andere werkstukjes. Heerlijk, zo'n sentimenteel uurtje. Het houdt je alleen van het werk!!!
Voor het nieuwe schooljaar kan zijn kamer er nu weer prima tegen. Hoe lang? Tja.......

woensdag 18 augustus 2010

Bloemen en een ecru rand


Ik heb gisterenavond nog snel drie bloemetjes gemaakt. Ik sta er toch steeds versteld van hoe snel het gaat met de bloemetjes. Ik dacht er één te maken, maar voor ik het wist had ik er drie af!! Ik heb deze week nog stofjes geknipt en om de kartonnetjes geplakt en denk dat ik - als ik die aan elkaar heb gezet - dan genoeg bloemetjes heb. Daarop vooruitlopend heb ik bij haar een ecru stof gekocht. Via internet, en omdat je de kleuren op de fotootjes toch niet goed kunt beoordelen, heb ik gemaild dat ik gewoon ecru bedoel. Tja, dat heb ik gekregen, maar het is toch niet het ecru dat ik bedoel........ Kijk, links op de foto ligt de lap die ik heb gekocht en rechts ligt nog een oude lap (waarvan ik niet genoeg heb), maar die ik qua kleur veel mooier vind. Dilemma: wat ga ik doen? Ga ik met thee, koffie of iets anders verven? En doe ik dat dan vooraf en zal ik het doen als de top in elkaar zit? Of zal ik nieuwe stof kopen?

Er paste overigens meer stof in de envelop dan alleen deze ecru lap. Dus heb ik nog maar wat fat quarter erbij besteld. Je weet nooit wanneer je ze nodig hebt!!


En deze foto moet ik toch ook even laten zien!!!! Tigger komt de laatste tijd wel erreg vaak met een muis het huis in gerend. Dan wordt - al is het midden in de nacht - DP erbij geroepen die dan Tigger weer buiten moet zetten. Die pakt 'm dan bij zijn nekvel en roets, de deur uit!!!! Deze week vond ik dat ik dat toch eens moest vastleggen. De muis heeft-ie buiten lekker opgepeuzeld waarna hij weer naar binnen moecht komen. Op dit moment ligt-ie lekker naast me te slapen. Dat zou hij liever op mijn schoot doen, maar daar ligt de laptop op. Pech gehad, Tigger!!!!

maandag 16 augustus 2010

Een bezoekje aan de kringloop


Een tijdje geleden was ik er al achter gekomen dat er bij ons in het dorp een kringloopwinkel was geopend, maar ik was er tot vorige week niet aan toe gekomen om even "aan te wippen". Vorige week, mijn laatste vakantieweek, vond ik het eens tijd worden. Ik naar binnen, en tussen alle glazen, mokken, kop en schotels, lijstjes, platenspelers, oosterse tapijten, kleine prullaria en grote prullaria kwam ik deze kan en schaal tegen van het merk Regout. Thuisgekomen heb ik ze beide eens goed schoongemaakt. Meteen naar buiten om bloemen uit de tuin te plukken en zo pronken deze stukken nu op mijn eettafel. Ze horen niet bij elkaar, maar doen het goed samen.

Vandaag ben ik weer op mijn werk aan de slag gegaan. Wat je daar toch snel weer aan gewend bent! Na een dag mail en post lezen, ben ik weer helemaal bij en morgen ga ik dan weer 's echt aan het werk! ...Waarna ik woensdag weer lekker een vrije dag heb. Dan ga ik voorbereidingen treffen voor de regiodag van het Quiltersgilde die in oktober in Limburg is. Tja, wat heet vrije dag????

vrijdag 13 augustus 2010

uit Frankrijk....


Vandaag is mijn laatste echte vakantiedag. Volgende week maandag ga ik na drie weken weer aan het werk. We zijn deze vakantie twee weken in Frankrijk geweest. Daar heb ik deze quiltspullen gekocht (van links boven met de klok mee):
POTLODEN!!! Ik was op vakantie helemaal door mijn potloden heen. In de supermarkt trof ik deze vulpotloden aan, 10 voor 3 euro. Ik heb ze gekocht en geprobeerd: en ze zijn echt heerlijk om de patronen mee op de stof te tekenen. Dus heb ik meteen de hele supermarkt leeggeroofd (wat deze potloden betreft)! Niet dat dat zo heel veel opleverde: in totaal heb ik nu 3 doosjes. Inmiddels heb ik mijn jaloerse quiltingbeevriendinnen elk 3 potloden gegeven. Kunnen zij ook even vooruit totdat ik weer naar Frankrijk op vakantie ga....

BORDUURBOEKEN!!! In deze drie boeken staan heel leuke kruissteek en stitchery patronen. Veel patronen ben ik al diverse sites tegengekomen. Alsof ik aan quilten nog niet genoeg had, moet er nu dus ook geborduurd gaan worden....

EEN NAAIDOOSJE!!! Ik had me bij aanvang van onze vakantie voorgenomen om in Frankrijk voor een naaidoosje te kijken. Gewoon voor de heb. Ik heb er een aantal gezien, allemaal nieuwe, helaas geen brocante, maar deze is het uiteindelijk geworden. Het doosje heeft binnenin een schuifvakje en in de deksel zit een glasplaatsje waaronder leuke dingetjes liggen. Een helaasje: kom ik afgelopen maandag bij de Action, ligt-ie daar in een maatje kleiner (zonder hengsel)!!!!

STOF!!! Deze stof heb ik op de gordijnafdeling van een warenhuis kunnen kopen. Ik had gedacht dat deze Franse stofjes ook wel in de quiltwinkels te kopen zouden zijn: mooi niet hoor!!! Maar ik heb een leuke lap gescoord. Wat ik ermee ga doen, dat weet ik nog niet....

EN NOG MEER STOF!!! Deze stofjes heb ik in een quiltwinkel in Auxerre gescoord. Voordat we op vakantie gingen (trouwens: ook tijdens, want we hadden de laptop bij ons en hadden internet via de huiseigenaar) heb ik bij hem gezocht waar in de buurt van ons vakantieadres quiltwinkels waren. Naar 2 daarvan ben ik geweest. In Auxerre zou er geen quiltwinkel zijn. Nou, er waren er zelfs 3!!!! Alhoewel het geen quiltwinkels zijn zoals wij ze kennen. Het zijn meestal handwerkwinkels die ook wat quiltstoffen hebben. Maar ik kon het toch niet laten om wat herinneringen mee naar huis te nemen.

Ik hoef me tot de volgende vakantie zeker niet te vervelen. Maar ja, welke quilter doet dat wel, vraag ik me af........

woensdag 11 augustus 2010

Wat doe je op een regenachtige woensdag?Dan maak je bloemen voor de one flower wednesday.....

En hou je 's morgens een gezellige quiltingbee met je quiltvriendinnen. Die bee was al lang gepland hoor, die houden we elke twee weken, maar ik had eigenlijk gehoopt dat we buiten in de tuin konden zitten, maar daar was het echt niet het weer voor.Op de bee hebben we elkaar de ogen uitgestoken met mooie boeken (van Mariet), "nieuwe" stofjes van de marktplaats van het prikbord (van Pauline) en mijn stofjes, boekjes etcetera die ik in Frankrijk heb gescoord. Ik zie dat ik nog niet alles op de foto heb staan, dus jullie krijgen een volgende keer te zien wat ik uit Frankrijk heb meegebracht. Nog even geduld aub.

Overigens heeft zich nog niemand bij me aangemeld voor de PIF (Pay It Forward). Ik krijg een cadeautje van Daniëlle en zou het heel leuk vinden als ik ook voor 3 anderen een cadeautje mag maken. Dus, lees mijn blog van gisteren en meld je bij me aan!!! Ik zal beloven dat ik heel erg mijn best voor je zal doen!

dinsdag 10 augustus 2010

Pay if Forward.....


Ik heb me gisteren bij Daniëlle aangemeld voor de PIF: Pay if Forward. Dit is een hele leuke manier om voor medebloggers zelfgemaakte cadeautjes te maken. Ik krijg door mee te doen een cadeautje van Daniëlle en ik maak een cadeautje voor de eerste drie personen die reageren en ook meedoen aan de PIF. Dat cadeautje hoeft niet groot te zijn. Als je het maar met liefde maakt. Makkie toch??? Maar wel heel erg leuk!!!

Dit zijn de regels:
1) de eerste 3 mensen die mijn blog bezoeken en een reactie op dit bericht achterlaten met de mededeling dat zij deelnemen, ontvangen van mij een zelfgemaakt kadootje. Je hebt 1 jaar de tijd (volgens de regels) waarin je het kado moet versturen, maar ik probeer het eerder te doen.
2) je moet zelf een blog hebben om deel te kunnen nemen aan de PIF.
3) Je moet een bericht plaatsen over de PIF op je blog en je moet dezelfde uitdaging stellen voor een PIF.
Wanneer je deelneemt aan mijn PIF, moet je op jouw blog een PIF houden, beloof je om binnen 1 jaar tijd een zelfgemaakt kado te sturen naar de eerste 3 mensen die intekenen op jouw blog voor deelname aan jouw PIF en zo gaat het door!!

Dus: meld je bij me aan en ik ga iets leuks voor jou maken!!

zondag 8 augustus 2010

Terug van vakantie


Vakantie?? Ja hoor, sorry dat ik mijn trouwe lezers hier niets van heb laten weten, maar je kunt op het www niet alles zomaar vertellen. Maar we zijn inderdaad 2 weken naar Frankrijk geweest, om precies te zijn naar het dorpje Bouhy in Bourgogne. Om nog precieser te zijn: in Domaine de beau temps in het gehucht Bois Pille. Op de collage zie je foto's van het huis, de schuur, de tuin etcetera. We hadden niet het hele huis. In het grootste deel van het huis woonden de huiseigenaren Henk en Lucy, gezellige lui uit Dordt, en wij hadden het rechtse deel van het huis en twee ruime slaapkamers tot onze beschikking. Het was echt geweldig!!! Ik zal later nog wat meer over onze vakantie vertellen, maar ik wil toch echt even reclame maken voor dit huis en haar eigenaren. We werden op zaterdag ontvangen met een heerlijke welkomstdrank met onze huiseigenaren. Alles wat we nodig hadden, konden we vragen. Zo had ik bijvoorbeeld 's avonds binnen wat weinig licht om te kunnen naaien. Dus kwam Henk met een peer met meer watt + een extra lamp. Dus met rechts en links een lamp kon ik fijn 's avonds handwerken. Nou, waar vind je dat als je op vakantie bent???? Eén nacht heeft een bevriend echtpaar bij ons geslapen. Daarvoor heeft Henk extra een bed opgezet en werd dit door Lucy overtrokken. Voor één nacht!! Dus jullie begrijpen wel dat de start van de vakantie en de accomodatie echt geweldig waren. Over de rest vertel ik in volgende berichten.
Fijne avond!

vrijdag 6 augustus 2010

Oogsttijd?


Nee, bij mij nog niet, maar de afgelopen dagen heb ik wel weer hard gewerkt aan de sterrenblokken die ik maak met de stofserie village harvest. Deze vier heb ik afgemaakt. Ik had eerder bedacht om er applicatieblokken tussen te zetten. Maar ik weet 't nog niet zo.... Ik vind applicatie er zo leuk uitzien, maar ik zie er heel erg tegenop. Misschien moet ik nog maar eens een workshopje gaan doen of zo, weer even de fijne kneepjes te pakken krijgen.
Gisteren ben ik aan een nieuw werkje begonnen (een heel kleintje hoor). Hoop jullie binnenkort het resultaat te kunnen laten zien. Dus: vandaag weer flink aan de slag!!
Fijne dag!

woensdag 4 augustus 2010

En dat is vier.... bloemen


Had ik er vorige week 3, deze week is het me toch gelukt om vier bloemen te maken. Ik ben al aan het denken hoe ik ze verder ga verwerken. Ik zie ecru randen, roze randen, geen randen.... Zelf denk ik ook aan ecru, gewoon lekker ouderwets, maar ik weet het nog niet helemaal zeker. Binnenkort maar eens naar de winkel en wat stofjes gaan uitproberen. In ieder geval ben ik gisteren begonnen met weer heel, heel veel malletjes tekenen en uitknippen. Want zolang je niet precies weet wat je wil, kan je nog niets aan elkaar zetten en kan je geen kartonnetjes hergebruiken. Dus tekenen, knippen, tekenen, knippen.... tot je zeskant ziet!
Ik krijg nu van DP een heerlijk kopje koffie voorgezet, dus mijn blogreis kan beginnen. Wie gaat er mee?

zondag 1 augustus 2010

Tijd voor een oudje


Bij gebrek aan iets nieuws om te laten zien, is het tijd voor een oudje. Deze quilt is, denk ik, zo'n 15 a 17 jaar oud. Ik heb er destijds geen label op gemaakt, dus precies weet ik het niet, maar het was in de begintijd van mijn quiltersleven. De quilt is gemaakt van voornamelijk effen stof (groen en ecru) met sterren van provencaalse stoffen. Die waren in die tijd hot. Hij is machinaal gemaakt en met de hand gequilt. De quilt wordt al aardig dun, want hij is al heel vaak in de wasmachine beland. Het is dan ook een echte gebruikersquilt. In de winter wordt-ie regelmatig gebruikt op de bank voor de tv en in de zomer gebruikt mijn zoon Teun hem als deken als hij het dekbed te warm vindt. Het is toch heerlijk als een quilt zo gewaardeerd wordt. Ik bedenk net dat ik nog eens ooit een quilt heb gemaakt die echt gewaardeerd wordt: 12 jaar geleden heb ik samen met een vriendin voor een andere vriendin een quilt gemaakt omdat haar eerste kindje werd geboren. Die dochter is nu 12 jaar. Maar haar broertje die 9 is, sleept die quilt overal mee naartoe. Overal waar hij blijft logeren, gaat de quilt mee. Een quilt is het zelfs niet meer te noemen, want hij hangt behoorlijk uit elkaar, is hartstikke dun en de vulling steekt er op plekken echt uit. Hij heeft al eens om een nieuwe quilt gevraagd, maar volgens mij werkt dit net zo als met een knuffel van een kind; een nieuwe is toch anders....

Ik heb overigens deze week niet stilgezeten op quiltgebied, maar die werkjes zijn allemaal om op andere tijden te showen. Dus nog even geduld aub.
Fijne zondag!

Groetjes van Marion