CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

vrijdag 29 oktober 2010

De regiodag zit er weer op.Het was hard werken de laatste weken voor de regiodag en ook vandaag was het even aanpezen. Maar wat is het heerlijk en geeft het een voldoening als je hoort dat iedereen weer zo genoten heeft, dat we een leuke werkje hadden en dat er weer zo veel mooie quilts te zien waren tijdens de show & tell.
Nou, daar doe je het toch allemaal voor, nietwaar???

Als werkje hadden we gekozen voor de techniek "One block wonder". Pauline en ik hadden zo'n 130 meter stof gekocht op de markt die ik de afgelopen weken gesneden heb in pakketjes van steeds 6 dezelfde lapjes. Deze lapjes moesten de deelnemers vandaag gaan versnijden in repen en daarna in driehoeken. Het is leuk om te zien hoe de stof dan verandert.
De afgelopen periode heb ik als voorbeeld de rose quilt gemaakt die je rechts op de collage ziet. Die mocht ik steeds maar niet laten zien op mijn blog, maar nu wel!!!

Hier kan je alle foto's zien die vandaag met mijn fototoestel zijn gemaakt.

donderdag 28 oktober 2010

De fietsenbanden maken het verschilWat het verschil is tussen de ketting van de give away en de ketting die ik heb ontvangen? FIETSENBANDEN!!!!
Ik was helemaal in de veronderstelling dat ik een ketting had gewonnen met daarin fietsenbanden verwerkt. Dat leek me echt helemaal te gek. Maar dat was niet het geval :(

Maar geen nood: Riet heeft de ketting speciaal voor mij opnieuw geregen met de fietsenbanden er in verwerkt. Lief toch?

woensdag 27 oktober 2010

Bloemen, kettingen en andere leuke dingen


3 bloemen heb ik deze week kunnen voorzien van een ecru randje. Niet helemaal overigens, het randje rond de blauwe bloem is nog op een paar plaatsen los, maar vanaf komende week hoop ik iets meer tijd te hebben. Aanstaande vrijdag is de regiodag van het Quiltersgilde in Limburg en de laatste week heb ik daar toch nog heel wat voor moeten doen. Zoals bijvoorbeeld zoeken welke betalingen horen bij welke aanmeldingen. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Dames (dat zijn het meestal) geven zich vaak op onder een andere naam dan waaronder wordt betaald (want dat staat meestal op naam van de man). Of ze betalen wel, maar sturen mij geen brief of mail. Tja, en uiteindelijk ben je dan twee avonden aan het zoeken, mailen, telefoonnummers zoeken om je lijst toch kloppend te krijgen. Dan blijk je meer deelnemers te hebben dan je had verwacht en moet je weer stofpakketjes gaan samenstellen. Ik geloof dat ik dat nu wel allemaal in orde heb. Omdat ik vandaag vrij heb en morgen moet werken, ga ik vandaag al alles klaar zetten om vrijdag mee te nemen. Vrijdag of zaterdag hoop ik een bericht over de regiodag te kunnen plaatsen.

Onderstaande ketting heb ik al laten zien op mijn blog. Zo stond de ketting op het blog van Riet, bij wie ik deze ketting heb gewonnen.

En zaterdag ontving ik van Riet deze ketting. Maar....... zien jullie verschillen??? (behalve de ondergrond dan).


Laat ik een tipje van de sluier optillen: de verschillen hebben te maken met mijn andere hobby. Afgelopen zondag ben ik met drie vriendinnen in Zuid Limburg geweest voor een mountainbike clinic. We fietsen dan wel al enkele jaren in de winter op een mountainbike, maar wat wij doen is niet echt mountainbiken te noemen. Dus vonden wij het tijd om een clinic te gaan volgen om goed te leren afdalen, klimmen, noodremmen, kijken enzovoort. Even wat reclame voor wie dit ook wil: kijk eens bij hem!

Ik heb maar geen foto gemaakt van mijn benen hoe ze er nu uit zien door het vallen (want ook dat gebeurt op zo'n clinic). Het zijn prachtige patchworkbenen in alle kleuren!! LOL

vrijdag 22 oktober 2010

Update van de Farmer's Wife Sampler Quilt


De afgelopen maand heb ik weer vier blokken gemaakt voor de Farmer's Wife Sampler Quilt. Het blok hierboven is blok nummer 16: calico puzzle.

Hieronder zie je blok nummer 26: cut glass dish


Dit is blok nummer 44: Gentleman's fancy


En blok nummer 14: butterfly at the crossroads


Ik heb nu in totaal 11 blokken klaar van de (denk ik) 59. De blokken die ik tot nu toe heb gemaakt, zijn veelal van dezelfde mallen gemaakt. Je kunt echt heel veel verschillende blokken maken van dezelfde mallen! Ik ga weer even in het boek zoeken welke blokken ik nog meer met deze mallen kan maken en dan ga ik weer stofjes erbij zoeken en knippen. Wat de FWQ betreft: tot volgende maand!

donderdag 21 oktober 2010

Gewonnen give away


Voor de allereerste keer in mijn blogtijd (en een van de hele weinige keren in mijn hele 44-jarige leven) heb ik iets gewonnen!!!
Zij heeft begin deze maand een give away geplaatst en vandaag kwam ik als een van de drie winnaars uit de bus. Geweldig!!
Riet, meid, laat die ketting maar komen. Die krijgt een prominente plaats: om mijn hals!

woensdag 20 oktober 2010

Langzaam maar gestaag....


... werk ik door aan mijn hexabloemen. Het blauwe bloemetje dat ik vorige week heb gemaakt, heb ik van een ecru randje voorzien. Evenals dit lichtbruine bloemetje dat al een tijdje klaar was. Hieronder zie je hoe het er straks uit moet gaan zien.

Langzaam, maar gestaag komt ook mijn ideaalgewicht in zicht. Ik val netjes, zoals het schijnt te horen, een halve kilo per week af. In totaal (sinds begin juli, maar de zomervakantie heb ik niet gelijnd, dan moet je genieten!) ben ik nu 7 kilootjes kwijt. Ik wil er nog 3 en dan mag ik nieuwe kleren gaan kopen. Hoewel ik dan ook wel weer in kleren pas die nog in mijn kast hangen. Ik heb, zoals vele vrouwen, kleren in alle maten!!!
Steeds sneller komt de regiodag van het Quiltersgilde regio Limburg in zicht. Die is volgende week vrijdag, op 29 oktober. De quilt die ik als voorbeeld heb gemaakt is af (tenminste, de top!), de bevestigingen zijn de deur uit, het boekje met de patronen is bij de copyshop, de betalingen moet ik nog controleren, en dan kan het feestje beginnen! Deze keer zullen er weer zo'n 115 dames komen genieten van deze dag.
Ik ga nu weer even verder met quilten aan de vriendinnenquilt, want die gaat begin november naar Quiltwinkel Marij in Beek voor haar tweejaarlijkse tentoonstelling. Dus, maar snel aan de slag. Het regent toch buiten, dus ik blijf lekker binnen vanmiddag!

woensdag 13 oktober 2010

Yes! Twee bloemen!Ondanks alle drukte, voornamelijk op mijn werk, heb ik de afgelopen twee weken toch twee bloemen gemaakt (ehum, voornamelijk gisteren onder de geweldige wedstrijd van het Nederlands elftal die met 4-1 werd gewonnen. Gelukkig dat er een herhaling is van de doelpunten, anders had ik ze bijna allemaal gemist). Om een bloem heb ik ook al het ecru randje gemaakt. Goed toch?

Gisteren kreeg ik met de post een cadeautje, waarvan ik nog geen foto mag publiceren. Dat mag pas op 6 november, en dus heb ik het over mijn pincushion! Verder vertel ik niks. Lezen en zien jullie maar lekker op 6 november.

zondag 10 oktober 2010

Hee Tigger, sta op! Ik moet quilten!!


Hee Tigger, sta eens op zeg. Ik moet aan de slag met deze quilt. Die gaat begin november naar de tentoonstelling van Marij in Beek, maar er moet nog heel wat gequilt worden.

Doe nou niet alsof je vast aan 't slapen bent! Ik moet nu echt aan de slag hoor!

Ok, ok. Jij je zin. Krijg je de quilt van Teun als vervaning. Kan je hier lekker tussen gaan slapen. Zal ik je ook nog even toedekken? Heerlijk toch! Slaap lekker, Tigger. Nu kan ik tenminste gaan quilten.

vrijdag 8 oktober 2010

Bee bij Marij


Gisteren was de maandelijkse bee bij Marij. Het was weer reuze gezellig en, zoals je op de foto kunt zien, waren er alweer heel wat quilts of tops klaar voor de show & tell. Ik mocht van Marij niet alles op mijn blog zetten, want van 10 t/m 13 november houdt Marij weer een tentoonstelling. Nu ga ik even ongegeneerd reclame maken voor deze tentoonstelling, want dit is zo leuk: De tentoonstelling vindt plaats bij Marij in de winkel en in haar woonhuis, bij een meubelzaak en bij een galerie. Die liggen op loopafstand van elkaar en daar tussenin liggen winkels en particulieren die ook quilts zullen ophangen in hun etalage, achter het raam of onder de poort (dat kan bij de Limburgse boerderijen). Dus dat wordt absoluut niet saai!!!
Ik heb gisteren aan mijn farmers wife blokjes gewerkt, net zoals Pauline. Marianne was bezig aan de SBS. Gonny was hard aan 't quilten om haar vriendinnenquilt voor de tentoonstelling af te hebben. Daaraan ben ik thuis hard aan 't werken.
Ik heb het speldenkussen klaar voor de swap van Jeannet. Dus 1 projectje is af. Vanmorgen heb ik hard gewerkt aan de uitleg van het regiodagproject en zo meteen ga ik eens proberen of ik de rand aan mijn regiodagquilt krijg gezet. Mijn vorige poging was mislukt omdat ik te lui was geweest om goed te rekenen en te spelden. Vandaag een nieuwe poging dus. En dat allemaal op mijn extra vrije dag die ik me vandaag heb gegund. Soms heb je zoiets nodig....
Fijn weekend allemaal!