CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

woensdag 23 februari 2011

bloemetjes en zo


In plaats van mijn bloemenproductie, laat ik jullie zien waar mijn bloemen de hele week "hangen". Dat is over deze stoel heen. Deze stoel staat in een hoek van de kamer, voor de sier, en behalve Tigger gaat er echt nooit iemand op zitten. Ideaal om quilts overheen te hangen waar niemand aan mag komen en die niet mogen kreuken. Wat je ziet is de achterkant van de hexagonnen. Deels nog met de blauwe papiertjes erin. En er onder, als je goed kijkt, zie je het deel van de Farmers Wife Sampler Quilt dat ik al in elkaar heb gezet. ...hangt ook over de stoel...
Achter deze quilts hangt een oude quilt. De stofjes voor deze quilt heb ik ooit gekocht tijdens de midweek van het Quiltersgilde. Volgens mij was Teun toen 1 of 2 jaar, dus de quilt is al zo'n 13 of 14 jaar oud zijn. Als ik zou opstaan, zou ik op het label kunnen kijken. Maar daar ben ik nu even te lui voor.

Toen ik zondag van de award won, schreef ik op mijn blog dat ik cadeautjes had gekocht voor mijn beevriendinnen. Vanmorgen hadden we bee, Ik legde de cadeautjes op tafel, pakte mijn quiltspullen, pakte op het laatste moment nog even de patroontjes die ik had gewonnen, en op naar Gonny!
Bij Gonny aangekomen, tas uitpakken: patroontjes, quiltspullen en..... Nee, niks en... De cadeautjes bleken nog hier te liggen!!!! Fijn op de tafel. De bee-dames hebben nog geprobeerd mij zo ver te krijgen om naar huis te rijden om de cadeautjes nog te halen, maar dat heb ik geweigerd. Dus nu moeten ze nog twee hele weken wachten op de cadeautjes. En dan hoop ik maar dat ik er over twee weken bij ben. Dan is 't aswoensdag en heb ik vele dagen carnavallen achter de rug. Of ik dan uit bed kom om om 9.30 uur bij Marianne te zijn????En over Marianne gesproken: op haar blog van vandaag schrijft ze dat ze stofjes heeft gekregen van Gonny (ja, die zonder blog) en ze laat op haar blog zien welke stofjes ze heeft uitgekozen uit de stapel. Kijk, hier onder zie je haar zoeken in de stapel. Uiteindelijk heeft ze de hele stapel mee naar huis mogen nemen om rustig uit te zoeken.

Overigens vierde Gonny vanochtend haar verjaardag (ik zeg niet hoe oud ze is geworden, maar vorig jaar is ze 50 geworden!) en het feit dat ze 5 jaar bij onze bee is. En dat was dus reden voor zelfgebakken appeltaart met slagroom en een bolletje ijs. Heerlijk toch!?!?! Gonny weet nog zo goed dat ze 5 jaar bij de bee is omdat de bee-dames toen een quiltje voor mij aan 't maken waren voor mijn 40e verjaardag (even tellen hoe oud ik dit jaar word. Of kijken links boven op mijn blog). Normaal maken we geen quiltjes voor een 40e of hoeveelste verjaardag dan ook. Alleen maar voor de 50e. Maar ik was een beetje bang dat eerdat ik 50 zou zijn, de andere quilters trillende handjes zouden hebben en niets meer zouden zien. En dan zou ik geen QQQquilt hebben...... dus kreeg ik mijn quilt op mijn 40e in plaats van op mijn 50e. Ik zal hem eens op de foto zetten, bv in april als ik 40 en 5 jaar word.

dinsdag 22 februari 2011

Update van de Farmer's Wife Sampler Quilt

 

Het is weer de 22e van de maand, en dus tijd voor de update van de Farmer's Wife Sampler Quilt. Links in de kantlijn zien jullie wie er allemaal meedoen aan deze update. Ik heb deze maand 6 blokken in elkaar gezet en afgelopen zondag heb ik alweer 7 blokken getekend en uitgeknipt. Ik kan dus weer verder deze maand.
De foto hierboven is blok nr 45: Grape Basket. Hieronder zie je blok nr 27: Darting Birds
 

 

Hierboven zie je blok nr 39: Friendship en hieronder blok nr 43: Hovering Hawks

En de laatste twee blokken van deze maand: hierboven nr 32: Farmer's Daughter en hieronder nr 47: Homemaker

Mijn totaal staat nu op 36 blokken. Dat gaat de goede kant op. Ik ga er totaal 59 maken, dan heb ik een eenpersoonsquilt (denk ik). Ik krijg vandaag waarschijnlijk geen tijd om bij de andere FWQ'ers langs te gaan. Ik heb dit bericht al op zondag gemaakt omdat ik maandag weer mijn wekelijkse carnavalsnaaiavond heb en dinsdag naar het theater ga; Rowwen Heze staat op het programma! Maar woensdag kom ik zeker bij jullie langs!

zondag 20 februari 2011

Award


Deze Award heb ik van Marianne gekregen. Marianne is een van mijn quiltvriendinnen. Ik ga het ontstaansverhaal van onze Bee niet herhalen. Lees maar bij Marianne!!
Het is wel grappig dat ik net deze week cadeautjes heb gekocht voor mijn 4 Bee-vriendinnen en dat ik nu een award krijg van Marianne. Het is echt geen omkoperij hoor, want Marianne heeft het cadeautje nog niet ontvangen. Woensdag tijdens onze tweewekelijkse bee krijgen zij en de anderen van mij een kleinigheidje. Gewoon omdat ik zo blij ben met zulke quiltvriendinnen en omdat ik ze mis als ik er een keertje niet bij ben geweest (vorige week woensdag) als gevolg van mijn werk.

Ik ga de award niet doorgeven. Gewoon omdat ik zoveel blogs leuk vind!! De beginnende bloggers die ik in gedachte had, hebben de award (terecht) al gekregen en de "oude rotten" in blogland hebben al zoveel (ook terecht) awards gewonnen!!!

In gedachte krijgen jullie hem allemaal van mij!!!

...ik ga d'r zelf natuurlijk wel nog ff van genieten......

woensdag 16 februari 2011

Saai....


Het wordt een beetje saai om alweer een paar bloemetjes te laten zien. Maar dit is toch het resultaat van de afgelopen week. Dus dan maar saai....
Ik wil graag aan iets nieuw gaan beginnen, maar ik moet echt, echt, nog een beetje geduld hebben. De laatste weken zijn erg druk, mede omdat de carnaval er aan komt en dat wel wat voorbereiding vraagt. Ik hoop na de carnaval weer wat meer tijd te krijgen voor mijn quilthobby. Oh het is niet zo dat ik niets doe hoor. Wacht maar eens tot de 22e als het weer tijd is voor de Farmers Wife update! Ik heb heus wel wat gedaan, maar het wordt tijd voor iets nieuws.

En omdat het tijd wordt voor iets nieuws, heb ik gisteren deze stofjes gekocht (heb ik toch al IETS nieuws). Ik moest gisteren voor mijn werk naar Utrecht en eindelijk ben ik eens op zoek gegaan naar de winkel van Carol Cox. Uiteindelijk had ik maar een kwartiertje om rond te kijken anders zou ik te laat komen voor mijn afspraak. Maar kijk eens wat je in een kwartiertje kunt kopen! Beige stofjes kan je nooit genoeg hebben.


Ik heb zojuist het hartje afgemaakt van de hartenswap van Katrien. Zo meteen gaat het in de envelop. Dan is het hartje er toch nog ruim voor de sluitingsdatum. Ik heb mijn hartje nog niet gekregen. Ben wel benieuwd hoor! Nog eventjes geduld hebben.....

maandag 14 februari 2011

Gewonnen!


Een tijdje geleden had zij een give away omdat haar blog 1 jaar bestond. En wat denk je wie er had gewonnen?
Yes, it was me!!!
Afgelopen week kreeg ik van haar deze patroontjes. Ik dacht dat ik er eentje of misschien twee had gewonnen, maar ik kreeg gewoon de hele riedel aan patronen toegestuurd!!
Ik wil binnenkort eens gaan starten met miniquiltjes. Daar komen deze patronen goed voor van pas.

vrijdag 11 februari 2011

Nieuwe lookIk heb het helemaal gehad met de winter en met de winterlook van mijn blog. Tijd voor wat vrolijkere kleuren!!!

woensdag 9 februari 2011

Druk bezig, maar niet met bloemetjes


Vorige week, en met name op woensdag, heb ik hard gewerkt aan mijn bloementuin. Ik had nog wat beige randjes gemaakt en wat rijen aangezet. Maar sinds vrijdag heb ik geen quiltstofje meer in mijn handen gehad. Dat voelt niet lekker, kan ik je zeggen, maar het is even niet anders. Ik schrijf expres quiltstof, want carnavalsstof is wel door mijn handen gegaan. En door mijn keel en neus, want ik ben met heel harige stof aan het werk. Dat gaat echt overal zitten!! Mijn carnavalspakje is nog niet klaar (wel voor de optocht, maar niet voor al die andere carnavalsdagen). Foto's kan ik daarom nog niet laten zien.

Wat je hierboven op de foto ziet, zit nog niet allemaal aan elkaar. Ik had dit vorige week uitgelegd en gefotografeerd en omdat ik nu geen foto heb, doe ik deze er maar bij. Kunnen jullie al zien hoe de quilt zal worden.

Zo meteen ga ik toch wat beige hexagonnetjes plakken, want morgen ga ik naar de vergaderdag voor regiovertegenwoordigers van het Quiltersgilde in Nijkerk. Dat is 2 x 2 uur in de trein, dus lekker veel tijd om te handwerken :)

woensdag 2 februari 2011

Druk bezig met de bloemetjes


Ik ben vandaag maar weer eens aan de bloemetjes gaan werken. Het is immers bloemendag, toch???
Als ik het goed zie, moet ik nog om 12 bloemetjes een (half) beige randje zetten en dan kan de quilt verder in elkaar worden gezet.
Vandaag heb ik de (gedeeltelijke) quilt en de losse bloemetjes eens uitgelegd en nu wil ik alvast rijen in elkaar gaan zetten zodat ik in ieder geval de volgorde goed heb. Als ik hem nu opraap en een volgende keer neerleg, ziet-ie er weer anders uit. Niet dat dat erg zou zijn, maar toch.... ik ga nu echt aan de rijen werken.
Gezellig met een kopje koffie, een ontbijtkoekje d'rbij, radio 10 Gold op de achtergrond (nu Robbie Williams), Tigger slapend op de verwarming, de wasmachine draait vanzelf (moet ik wel aan denken zo meteen in de wasdroger te doen) en dan alleen maar naaien. Wat kan een vrije dag toch heerlijk zijn.
Hoe staat het met de andere bloemetjes in blogland?
Mijn kopje koffie is nog half vol, dus ik kan nog even rondkijken op het web....