CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zaterdag 30 april 2011

Koninginnedag

Vandaag viert het hele land Koninginnedag. De koningin en haar gevolg zijn te gast in de Limburgse plaatsen Thorn en Weert. Op het moment dat ik dit typ, zit ik ook op de tv te kijken naar het bezoek.

Vanmiddag viert de jeugd van ons dorp koninginnedag zoals het hoort: een fietstocht met versierde fietsen en daarna spelletjes. Tegen de tijd dat de spelletjes beginnen, word ik ook verwacht. Een onderdeel van de spelletjesomloop is het schminken. En daar kom ik om de hoek. Vanmiddag zal ik weer heel veel prinsessen, bloemenmeisjes, vlinders, spidermen en monsters gaan schminken.

Vorige week werd ik gemail door een mevrouw in een dorp in de buurt. Zij had nog oude Amerikaanse tijdschriften en wilde daar iemand een plezier mee doen. Of ik iemand wist? Nou, daar had ik wel een antwoord op! Dus ben ik gisteren de tijdschriften gaan halen. Eerst ga ik ze natuurlijk zelf doorkijken of er leuke dingen in staan, maar uiteindelijk denk ik ze op de volgende regiodag te gaan verloten.


Nou, inmiddels vertrekt de koningin uit Thorn richting Weert. Heb ik even tijd om een koffie te zetten voor mijn ouders die inmiddels zijn gearriveerd.

Prettige koninginnedag!!!

vrijdag 29 april 2011

Zin in een give away???


Kijk dan eens op het blog van Susan!

zondag 24 april 2011

Vrolijk pasen!


Ik wens alle lezers van mijn blog een heel fijn paasweekend!
Wij hebben vandaag een rondje Zuid Limburg gemaakt.
Om 11.00 uur zaten we in Noorbeek bij Café D'r Pleij op het terras aan de koffie met vlaai.
Om 13.00 uur zaten we in Heijenrath bij de Smockelaer op het terras met een lekkere salade en glas witte wijn.
Om 15.00 uur zaten we in Eijsden bij La Meuse, wederom op het terras, met een heerlijke ijscoupe.

Wat zou je nog meer moeten wensen voor pasen????

vrijdag 22 april 2011

Farmers Wife update

Voor je het weet is het weer de 22e van de maand en tijd voor de FWQ update. Buiten deze drie blokken ben ik aan nog een paar blokken begonnen, maar die zijn allemaal niet af. Het ging niet helemaal goed deze maand: van twee blokken was ik vergeten 1 laatste stofje te knippen, van 1 blok had ik een stof vergeten in spiegelbeeld uit te knippen en aan 1 blok heb ik nog geen sashing gezet. Ik ga er van uit dat dit de komende maand helemaal in orde komt! Het eerste blok is het blok nr 19: Checkerboard.

Het tweede blok is blok nr 36: Flower garden path
En het laatste blok van deze maand is blok nr 104: Wild geese.

Gaan jullie mee een rondje maken langs de andere Farmers Wife updates?

donderdag 21 april 2011

Ledenvergadering Quiltersgilde met show and tell van Supergoof


Vandaag was de jaarlijkse ledenvergadering van het Quiltersgilde. Ik heb het idee dat het dit jaar wat drukker was dan andere jaren (hoewel het ook mijn eerste keer was). Hoe dat kwam?? Ik denk door haar !!!!

Helaas was het geheugenkaartje van mijn fototoestel kapot. Ik heb de foto's daarom met mijn telefoon gemaakt en stond ook nog achter in de zaal (om niemand in de weg te staan natuurlijk), dus de foto's zijn niet optimaal. Het was geweldig om deze quilts te zien en er aan te mogen voelen. Behalve dat de theekopjes van tafel moesten, zat Ingrid verder nergens mee.

Ingrid, bedankt voor je show & tell!

zaterdag 16 april 2011

De voortuin in lentesfeer

Ik geniet al een aantal weken zo van mijn voorjaarstuin, dat ik hem nu toch met iedereen wil delen. Een paar jaar geleden heb ik in de voortuin een buxusvak gemaakt met daarin hortensia's Annabelle. In de zomer is dat prachtig, al die grote witte bloemen, maar in de winter en in het voorjaar waren die vakken altijd helemaal kaal. De Annebelle kan je namelijk helemaal terugsnoeien.
Vorig jaar hebben we besloten daar iets aan te gaan doen. Ik heb toen een aantal kerstrozen gekocht, die we her en der hebben geplant, en allerlei voorjaarsbollen. Die bollen heb ik gewoon in de wilde weg in het vak gegooid en mijn liever partner heeft ze vervolgens, daar waar ze lagen, gepoot.
Het resultaat is dat we vanaf februari een schat aan voorjaarsbloemen in onze voortaan ontdekken. Vanaf de sneeuwklokjes en krokussen tot narcissen, kievietsbloem en tulpen in allerlei kleuren en lengtes.

Inmiddels zijn de hortensia's aan 't groeien. Als straks de laatste tulpen zijn uitgebloeid, kan ik weer genieten van mijn hortensia's. Het schijnt de komende dagen mooi, zonnig weer te worden. Dan kan ik nog meer genieten van mijn tuin. Prettig weekend allemaal!!

vrijdag 15 april 2011

AWARD


Kom ik thuis van mijn werk, zie ik allerlei award foto's in de rechterkantlijn van mijn blog. En wat zie ik nog meer? Dat ik van Riet deze Award ook heb gekregen!!!
En nu is het aan mij om 5 vragen te beantwoorden:

1. Waarom ben je met bloggen begonnen?
Na een poos niet te hebben gequilt, heb ik in 2009 het quilten weer opgepakt. Van Pauline hoorde ik vaak over blogs. Ik las zelf toen helemaal geen blogs. Op oudjaarsdag 2009 dacht ik: ik ga eens proberen of ik ook zo'n blog kan maken. En ja hoor, het lukte! Daarna ben ik pas echt andere bloggers gaan volgen. Een beetje de omgekeerde wereld, geloof ik :)

2. Welke soort blogs volg je?
Voornamelijk quiltblogs. Soms kom ik via via wel eens op een interieurblog of borduurblog. Die vind ik dan ook heel leuk. Maar omdat ik het al druk genoeg heb met mijn werk, huishouden, sport en quilten, heb ik me voorgenomen om me in geen enkele andere hobby te verdiepen. Zelfbescherming heet dat.

3. Wat is je favoriete kleur?
Als je het over de kleur in quilts hebt, dan kom ik toch snel op rose, rood en bruinachtig. Bruintinten zijn ook in mijn kleding de favoriete kleur, terwijl ik nauwelijks rood of rose draag.

4. Wat is je favoriete film?
Daar kan ik nou echt geen antwoord op geven. Ik ben geen bioscoopganger (de laatste films die ik in de bioscoop heb gezien, waren de Harry Potter films omdat ik daar met Teun naartoe ging) en kijk op tv meer naar nieuwsuitzendingen en de Idols, X-factor, Popstarseries. Ik bedoel eigenlijk: ik luister naar nieuwsuitzendingen en Idols etc. want ik zit 's avonds meestal te handwerken of te internetten (blogs lezen of zo...). Ook vergeet ik vaak waar films over gaan. Ben ik halverwege de film en denk ik: dit komt me bekend voor.... :)
Een film die echt indruk heeft gemaakt is The Green Mile. Die heb ik dan ook een paar keer gezien zonder halverwege te denken: dit komt me.....

AANVULLING. IK WAS DEZE LAATSTE VRAAG VERGETEN!!
5. Welk land zou je nog eens willen bezoeken?
Tot nu toe hebben we onze vakanties voornamelijk in warme oorden doorgebracht, met als grootste favoriet de diverse Griekse eilanden. Ik wil heel graag, zodra Teun niet meer meegaat op vakantie, naar Engeland, Wales, Schotland of Ierland.

En dan nu de vraag waar ik de Award aan doorgeef. Dat zijn:
Bizzy Martine

Daantjes Heart

Mijn freubelhoekje

Terray
Quiltpassion

maandag 11 april 2011

Een jaartje d'rbij


Gratis en voor niks kreeg ik gisteren een jaartje bij mijn leeftijd. Ja ja, 't was mijn 45e verjaardag!! Ik heb gisteren geen tijd gekregen om het jullie te laten weten, dus hierbij nog maar even achteraf..

Gistermorgen ben ik, zoals elke zondag, gaan fietsen met mijn vrienden van Fietsclub Gaef Gaas. Na het fietsen hebben we op ons terras genoten van koffie en, hoe kan 't anders, vlaai. 's middags vanaf 15.00 uur kwam mijn familie aanzetten: mijn broer en mijn nichtje (schoonzus moest werken), mijn ouders en mijn schoonouders en tegen de avond kwamen vrienden op bezoek (die enkelingen die niet fietsen). Het was zo'n heerlijk weer gisteren (rond de 22 graden) dat we tot 22.00 uur buiten hebben gezeten! Dat heb ik echt nog nooit op mijn verjaardag meegemaakt!

Het quiltje op de foto heb ik precies 5 jaar geleden gekregen van mijn quiltvriendinnen van Quilt, Queck en Quatsj. Ik heb hier een paar weken geleden op mijn blog al over geschreven. Normaal maken we een quilt voor een ander als die 50 wordt, maar omdat ik de jongste ben van 't kluppie, was ik destijds bang dat iedereen slechtziend, rillerig of anderszins onbekwaam zou zijn om voor mij een quilt te maken. Voor de zekerheid, en omdat ik lang heb gezeurd....., hebben de dames daarom voor mijn 40e verjaardag een quilt gemaakt. Lief zijn ze toch he!!

Je hoeft vast niet te tellen om te begrijpen dat hier 40 vriendschapssterren tot 1 quilt zijn samengevoegd.

Tja, en nu zal ik voor mijn 50e wel niks hoeven te verwachten, denk ik zo..... (LOL)

vrijdag 8 april 2011

Regiodag verslag en heel veel foto's


De afgelopen tijd heb ik weinig op mijn blog geschreven. Natuurlijk had ik het druk met inwerken in mijn nieuwe baan, maar ik was ook hard bezig met de voorbereidingen voor de regiodag. Die was vandaag in het Limburgse Maasbracht.
Voor deze regiodag hadden we het Quilterspalet uit Den Haag uitgenodigd. In januari hadden we namelijk in de Quilt & Zo de Variahex zien staan, en Pauline en ik waren meteen verkocht. Dus Evy gebeld en gevraagd of ze naar onze regiodag wilde komen, en ze zei: ja!! Vanmorgen is ze samen met Jeanet om 6.00 uur vertrokken uit Den Haag om om 8.30 uur in Maasbracht te zijn. Evy heeft de dames in de zaal uitgelegd hoe je op de moderne manier met kartonnetjes werkt. Dus met plastic mallen om te snijden, een ronde onderlegger die lekker draait zodat je geen gekke standjes hoeft te gaan uitvoeren, de lijmstift en natuurlijk de voorgeknipte papieren malletjes.

De dames kregen elk een zakje met malletjes waarmee ze de eerste zes hexagonnen konden maken die ook in de Quilt & Zo hebben gestaan. Daarmee zijn ze aan de slag gegaan. Uit het feit dat Evy alle meegebrachte exemplaren van Quilt & Zo kwijt was en 66 (!!!) lijmstiften, blijkt dat ook dit weer een geslaagde regiodag was. En gezellig was-ie natuurlijk ook!Op de show & tell zagen we allerlei quiltjes en zelfs een kussen langskomen die gemaakt waren naar aanleiding van onze vorige regiodag met het thema "One block wonder".

Al een paar regiodagen heeft een van onze vaste gasten, Lilian, verstek moeten laten gaan als gevolg van een nare ziekte. Ik hoop zo dat ze binnenkort weer met ons van de regiodagen kan genieten!! Lilian, ik wens je van harte beterschap en heel veel sterkte!

In de linkermarge heb ik een diashow staan met alle foto's van deze regiodag. Als je op deze diashow klikt, kom je op een pagina van Picasa. Daar zie je de foto's groter en kan je ze zelfs downloaden. Veel plezier met kijken!!