CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zaterdag 28 mei 2011

Stoffenclub en Quiltersgilde


Deze week kwamen de stofjes van de maand mei binnen van de stoffenclub van The Log Cabin. Het zijn vrij donkere stofjes. Ik ben pas in lente en zomerstemming, maar ik denk dat Jacqueline de winterstofjes al binnen krijgt. Als ik nu zou gaan beginnen, had ik voor de winter vast een leuk klein quiltje klaar. Laatst zaten er ook donkerrode en donkerbruine stofjes in het stoffenpakket. Die zou ik er best bij kunnen gebruiken.
....maar het blijft bij fantaseren. Want ik heb nog zoveel UFO's liggen dat ik echt niet aan iets nieuws ga beginnen! ...nog niet...


En toen de postbode zojuist stopte, bracht hij het nieuwe Quiltnieuws met een cadeau: een linnen tas met dezelfde ster er op gedrukt die ook op de nieuwe speldjes staat. Ik had de tassen stiekem al gezien in Veldhoven en wist dat ze er aan zaten te komen. Leuk cadeau he?

Zo, ik ga snel het Quiltnieuws lezen. Het is trouwens erg vroeg deze maand. Zal wel door de komende feestdagen komen, denk ik...

Prettig weekend lezers en lezeressen!!

woensdag 25 mei 2011

Bloemenwoensdag


Eindelijk weer eens een update van de One Flower Wednesday. Echter, het is geen ONE flower meer, het is een hele bloemenweide!! De quilt lijkt op de foto al helemaal in elkaar te zitten, maar dat is nog niet het geval. Ik moet nog 2 naden hexagons aan elkaar zetten (1 horizontaal, 1 verticaal). Daarna moet de quilt op een rand geappliceerd worden. Ik blijf daar tegen op zien omdat het zo'n groot stuk is. Hoe hou ik dat mooi recht? Zijn er ervaringsdeskundigen onder de lezers? Alle tips zijn welkom!!

Deze bloemen staan in mijn tuin. Vroeger zette ik in mei altijd kleine plantjes in mijn potten die dan de hele zomer de tijd hadden om groot te worden. Maar tegen de tijd dat ze echt mooi waren, was het vakantietijd, werden ze wel eens vergeten, en was de pot met bloemen uiteindelijk niet meer mooi. Had je daar maanden aan gewerkt en op gewacht..... Wat ik nu doe? Nu ga ik eind april naar onze plaatselijke tuinier en koop ik voor 11 euro een hangpot die helemaal vol zit met verschillende planten en allemaal al op en top gegroeid. Die hele pot wordt omgepoot in onze eigen potten, en KLAAR!! Kan je tenminste meteen genieten van een bloemenweelde!!

zondag 22 mei 2011

Update van de Farmers Wife Quilt

NR 13: Buckweat
NR 28: Duck and Ducklings
NR 42: Fruit Basket
NR 26: Old Windmill
NR 93: Swallow
NR 99: WCTU

Kijk 's aan. Dit zijn de zes blokken die ik afgelopen maand heb gemaakt. Mijn totaal staat nu op 50 blokken. Nog 9 te gaan!!!
In het boek staan 111 blokken. Je zou dus zeggen: keuze genoeg. Toch zit ik nu echt te zoeken naar de laatste blokken om te maken. Omdat ik sommige blokken niet leuk genoeg vind, te makkelijk of te priegelig vind, ik niet van applicatie houd, ik geen zin heb om nog malletjes te maken, enzovoorts. Je zou toch zeggen dat er nog 61 blokken te vinden moeten zijn. Ik begrijp 't niet :-(

Hoewel het leuk is dat het einde in zicht is, vind ik het ook wel jammer. Dit is echt een hele leuke quilt om te maken. Als je nog twijfelt of je hieraan wil gaan werken: niet doen!! (twijfelen, bedoel ik......)

zaterdag 21 mei 2011

De opruimwoede duurt voort....
... in die zin, dat ik allerlei UFO's nu eens echt af wil gaan maken. Eén van de UFO's is deze quilt, gemaakt van de stoffenserie Village Harvest. Ik heb de afgelopen week een deel van de losse blokken aan elkaar gezet. Ik heb voldoende stof om er een eenpersoons quilt van te maken, maar ik denk dat-ie kleiner gaat worden. Af is af, denk ik dan, en een kleiner formaat kan ik beter ophangen dan zo'n enorm grote. Dus ik denk dat het formaat 4x4 sterren wordt, met een rand (misschien 5x5). Dan zal-ie ongeveer 1.20x1.20 zijn (of ca 1.50x1.50). Da's toch een mooi maatje om aan de muur te hangen? En dan is de UFO veel eerder een AFFO. Ik heb ook nog andere UFO's onder handen gepakt, maar daarover schrijf ik een andere keer. Morgen is het weer tijd voor de Farmers Wife Quilt. Dus tot dan!!!

zaterdag 14 mei 2011

Alles weer schoon en opgeruimd

Vandaag heb ik de quilts gewassen die op mijn quiltkamer lagen en hingen. Gewoon lekker weer 's de stof eruit en een fris geurtje erin. Kunnen ze er weer even tegen! Ik heb ze in de machine op een kort programma gewassen (met een colour catcher doekje!) en even in de droger gestopt. Nu mogen ze allemaal nog even buiten uitwaaien. Per stoel hangen er twee en er zijn er ook inmiddels weer een paar opgevouwen op de stapel beland....


En de quiltkamer is opgeruimd!!! Helaas (of gelukkig) heb ik geen foto van VOOR de metamorfose. Alleen het NA kan ik jullie laten zien. Op deze foto zie je alle kanten van mijn quiltkamer en de lade waarin alle stofjes, nu mooi opgevouwen, liggen. Ik kan weer alles terugvinden!!! Ik ben maar op een paar ufo's gestuit waarvan ik het bestaan niet meer wist. Met name wat hele oude workshop of regiodagwerkjes. Ik moet bekennen dat ik sommige gewoon in de vuilniszak heb gemieterd!! Andere kleine ufo's liggen nu in een plastic kist op het rek (even goed kijken.....). De grotere ufo's (ook slechts een paar hoor, valt reuze mee!) ben ik nu echt van plan af te gaan maken. Geeft weer wat rust om vervolgens aan iets nieuws te mogen beginnen. Ik hou jullie op de hoogte!

Prettig weekend allemaal!

woensdag 11 mei 2011

Orde scheppen

Woensdag is mijn vrije dag. Een keer in de twee weken heb ik dan 's morgens quiltingbee. Vandaag is een beeloze woensdag. Maar om toch met quilten bezig te kunnen zijn, heb ik me voorgenomen mijn quiltkamer op te gaan ruimen.
Ik moet jullie bekennen: tot nu toe is daar nog niets van gekomen.....

En waarom niet?
Omdat ik ben begonnen met alle quiltstofjes te ordenen die in de woonkamer liggen. Want daar liggen genoeg projecten, stofjes, restjes etcetera die ook eens moeten worden opgeruimd en eventueel naar de quiltkamer kunnen.
Dus heb ik me op de bank geïnstalleerd met om me heen:
- de afstandsbediening van de tv, want het is tijd voor Koffietijd

- koffie, het is immers tijd voor.....

- een plastic zak (de blauwe) waar alle restjes en rommel ingaan die in de prullenbak zullen verdwijnen

- doorzichte plastic zakjes waar kleine restjes in gaan. Of ze nog eens gebruikt worden, weet ik niet. Maar je kunt die restjes van 10x10 of groter toch niet zomaar weggooien??

- naast de blauwe zak zie je een oud hexagonprojectje in rood. Moet ik nog eens afmaken....

- daarnaast ligt een plastic zak met de kartonnen hexagonnetjes van mijn huidige bloemenquilt (die ik ook nog moet afmaken......)

- in de mand zitten stofjes, malletjes, boekjes van de projecten waar ik nu mee bezig ben: de Farmers Wife Quilt, de Harvest Garden en de Bloemenquilt. Deze mand heb ik altijd naast me staan als ik thuis aan het werk ben. Maar ook die mand moet worden opgeruimd, want daar zit ook vanalles in wat er niet in thuis hoort

- in de plastic doos op de grond zitten al mijn stofjes die ik voor de FWQ gebruik. .....En andere dingen die ook moeten worden opgeruimd....

- op de bank zie je mijn laptop staan, want tussendoor moeten er ook blogs geraadpleegd worden en daarop staat mijn kleine plastic doosje waar het naaigerei in staat wat ik bij de huidige projecten nodig heb

- en dan zien jullie allerlei stapeltjes stof. Die heb ik her en der in de woonkamer bij elkaar gesprokkeld en mooi (denk ik) opgevouwen. Deze stoffen lagen in mijn kasten, in laden, in de manden, overal!!!

- op de bankleuning ligt vooraan een plastic zakje waarin ik allerlei malletjes heb gedaan die ik ook overal ben tegengekomen. Vaak vergeet ik er op te zetten van welke project de malletjes zijn. stom stom. En nu bewaar ik deze malletjes toch maar voor de zekerheid. Misschien heb ik ze nog nodig...

- en op die lege plek op de bank, voor die kussens, daar zit ik nu. Niet te lang hoor, ik ga zo weer verder met ordenen. En dan breng ik wat ik niet meteen nodig heb, naar boven naar mijn quiltkamer. Of ik die vandaag nog ga opruimen, dat weet ik niet meer zo zeker.....

zondag 8 mei 2011

Cadeautjes

Moederdag is elk jaar een vreemde dag in ons gezin, en ik denk ook in meerdere gezinnen in ons dorp. Moederdag valt namelijk meestal samen met de kermis. En dat betekent dat de kinderen niet veel thuis zijn. De botsauto's, cakewalk en caroussel zijn natuurlijk veel interessanter!!
Ach, ik moet ook bekennen dat een kus en een knuffel me meer waard zijn (zeker als die van een 16-jarige komen) dan dure cadeaus.
Mijn DP heeft me vanmorgen al blij gemaakt met deze rozen. Lief he!

Van Pauline kreeg ik, toen we naar Veldhoven gingen, dit rolletje stofjes. Ik had haar laatst in mijn stoffenvoorraad laten graaien, en dit kreeg ik als bedankje. Was niet nodig geweest, maar ook dit vond ik weer lief!

En wat moet je met dit warme weer nou doen als de tuin helemaal in orde is gemaakt door DP? Dan ga je lekker buiten op het terras zitten met de Farmers Wife Quilt op je schoot. Meer mag ik nog niet laten zien. Het is immers nog lang niet de 22e.....

vrijdag 6 mei 2011

Een rustig dagje Veldhoven


Was het gisteren volgens velen een drukke dag op de Open European Quilt Championships in Veldhoven, vandaag was het er heel rustig. Goed voor ons als bezoekers, maar ik geloof dat het voor de standhouders best wat drukker had mogen zijn.

Vanmorgen om half 9 begon ik een rondje te rijden om Gonny, Mariet en Pauline op te halen voor ons jaarlijkse reisje naar Veldhoven. Ik had verwacht dat het wel druk zou zijn op de autoweg naar Eindhoven, maar de reis verliep boven verwachting voorspoedig. Onderweg werden we nog ingehaald door de zusjes Duysens (kennen we van de regiodag in Limburg) die we vervolgens op de beurs nog wel 100 keer zijn tegengekomen.

Om kwart voor 10 stonden we al op de parkeerplaats en Mariet was de tweede bezoeker die vandaag om klokslag 10 uur naar binnen mocht.

Binnengekomen was er heel veel te zien. Eigenlijk was 1 dag te weinig, want door de vele leuke winkeltjes hebben we niet eens alle quilts gezien. Uiteindelijk heb ik stofjes gekocht bij Calico uit Antwerpen, heb ik (omdat ik de nieuwsbrief krijg) een mooi doosjes met speldjes gekregen bij de Quilthoeve, en heb ik bij het Quilterspalet dit leuke doosje gekocht (voor mijn quiltpotloden), de vulling voor de lijmstift en applicatielijm. Met de goede applicatietips van Evy van het Quilterspalet wil ik nu toch eindelijk eens gaan starten aan een applicatiequiltje (je leest 't goed: tje). Misschien maak ik dat quiltje van deze nieuwe stofjes, maar misschien ook niet...

Als je nog niet naar Veldhoven bent geweest, of je twijfelt nog of je zult gaan, gewoon gaan! Het is echt de reis waard!!

woensdag 4 mei 2011

Eindelijk weer bloemetjes

Jullie dachten zeker dat ik niets quilterigs meer doe de laatste tijd? Zo is de bloementuin al een hele poos niet meer op mijn blog langs geweest. Maar dat wil niet zeggen dat-ie in een hoekje ligt hoor!!!
... alhoewel, dat is eigenlijk precies waar-ie ligt: over de stoel in de hoek van de kamer .....
De laatste paar dagen heb ik me voorgenomen om toch eens te zorgen dat de top van deze quilt af komt. En zoals je op de foto kunt zien, heb ik daar zeer goede hulp bij. Tigger zorgt er voor dat de quilt mooi over hem heen valt en daardoor niet kreukt. Is toch aardig van 'm :)

zondag 1 mei 2011

Moe, maar voldaan

Vanmorgen hebben we met ons fietclubje de sprong gewaagd: we zijn voor de eerste keer meegeweest met een georganiseerde toertocht. De tocht die wij gefiets hebben was 80 km door Zuid Limburg, inclusief een paar bergjes. Met de heen- en terugweg op de fiets zijn we vandaag de magische grens van 100 km gepasseerd. Het waren er 106 om precies te zijn.
Boven op de Fromberg zijn deze foto's gemaakt.
Inmiddels lig ik uitgeteld op de bank. Moe, maar voldaan!