CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

woensdag 29 juni 2011

Het dorp liep uit

toen afgelopen maandag dit grote transport door het dorp ging en de plaatselijke rotonde bij de kerk als obstakel aantrof. Een pijp van 85 meter moest vanuit Duitsland naar de haven in Echt worden vervoerd waar hij op transport naar Ludwigshafen moet worden gezet.
Wil je meer zien, klik dan hier voor een filmpje.

woensdag 22 juni 2011

Update van de Farmer's Wife Quilt

Het is alweer de 22e van de maand en tijd voor de update van de Farmers Wife Quilt. Ik heb alweer 5 blokken gemaakt deze maand. Ik heb er nog 4 te gaan en dan zijn de blokken klaar.
Dit eerste blok is nr 31: Evening Star

Dit is blok nr 38: Postage Stamps.
Ik heb vaak gezien dat er hele quilts werden gemaakt van deze kleine blokjes. Daarom vond ik dat in deze FWQ dit blokje niet mocht ontbreken. Heb ik toch eens iets gedaan op postzegelformaat.

Blok nr 90 heet Storm Signal

Dit blok heeft nr 102 en heet Whirl Pool

En het laatste blok van deze maand is nr 106: Wild Rose & Square.

Ben benieuwd hoe de andere boerenmeisjes zijn gevorderd. Links staan de verwijzingen naar hun blogs.


En omdat het vandaag ook woensdag, dus bloemendag is, doe ik er nog een foto bij die ik in Engeland in een tuin heb gemaakt.

vrijdag 17 juni 2011

Pie and Tart


Vorig weekend was ik met de bus naar Engeland (zie mijn vorige blogjes) en zoals het een goede quilter betaamt, moest ik natuurlijk ook een quiltwerkje meenemen. Mijn huidige projecten bevinden zich met name in de afrondende fase (grote lappen dus. Niets voor in de bus of op een terrasje), dus er moest iets nieuws worden verzonnen.
Vorig jaar heb ik op de ATT van het Quiltersgilde wat kartonnetjes gekocht voor de Pie and Tart quilt, maar ik was er nog niet aan begonnen. Dus vorige week nog gezocht tussen mijn lapjes, patroontjes getekend, geknipt en geplakt en met een toilettasje vol spulletjes ging ik op weg naar Engeland. (goede naam overigens voor het project. Ik heb me wat taart gegeten in Engeland......)

En zie hierboven het resultaat!!! Niet helemaal..... afgelopen bee bij mij thuis heb ik een beetje hieraan gewerkt en gisteren op de bee bij Marij heb ik het eerste rondje geappliceerd. Wat een leuk werk is dit. Ik geloof dat ik er weer een verslaving bij heb!!!

Vanmiddag vertrek ik (met de racefiets) naar Epen in Zuid Limburg (ca 60 km te gaan) voor het jaarlijkse weekend met de fietsclub. Dat gaat weer heel gezellig worden. Voor de vrije uurtjes gaat dit nieuwe projectje mee. Het is zaterdag immers Quilt in Public day, dus ik moet wel gaan quilten ;)

woensdag 15 juni 2011

Why quilting is uniquely good for us

Op de laatste dag in Engeland had ik 's morgens nog wat tijd over voordat de bus vertrok. Op de tafel voor me lag de krant van die dag, dus ik dacht: kijk eens of er nog wat nieuws is gebeurd. Op pagina 5 viel mijn oog op dit krantenartikel met de kop "Why quilting is uniquely good for us".

Iets wat wij quilters natuurlijk al lang weten, wordt in dit krantenartikel bevestigd. Sterker nog: er is zelfs onderzoek gedaan door een team van de universiteit van Glasgow.

Uit het onderzoek blijkt dat quilten het welbevinden verbetert op een manier die fysieke en outdoor-activiteiten niet kunnen, en een creativiteit biedt die in de moderne wereld verstikt is geraakt. Quilten helpt het cognitieve, creatieve en emotionele welzijn, met name onder oudere mensen. Het gebruik van felle kleuren is opbeurend. De activiteit leidt af van de stress van het werk en quilten biedt uitdagingen, zoals wiskunde en meetkunde. Het verhoogt ook het zelfvertrouwen en heeft een belangrijke sociale kant.

Maar zoals geschreven: DAT WISTEN WIJ AL LANG !!!

dinsdag 14 juni 2011

Hallo, daar ben ik weer

Ik heb al een hele poos niet geblogged. Dat kwam deels door drukte op mijn werk, maar ook omdat ik al een tijdje last heb van mijn rechter schouder en iets minder heb gecomputered en gequilt. Inmiddels gaat het alweer wat beter, dus mag ik van mezelf mijn hobby's weer oppakken.

Afgelopen weekend ben ik met mijn vriendin Slavia en een hele bus met andere mensen op tuinreis geweest naar Sussex en Kent. De foto hierboven is gemaakt in Pashley manor gardens.
De foto hierboven is gemaakt in Alfriston bij het Alfriston Clergy House. De voormalige pastorie was het eerste eigendom van de National Trust, aangekocht in 1896. Het huis, met een bijzondere hal, stamt uit de 14e eeuw. Achter het huis bevindt zich een kleine cottagetuin die rust uitstraalt en idyllisch gelegen is aan de Cuckmere River

Hierboven zie je een beeld van de tuin in Goodnestone Park. In de serre bij deze tuin hebben we heerlijke thee gedronken met zelfgebakken cake.

Dit is de tuin bij Nymans garden. Dit is een fantastische grote tuin met fraaie borders, exotische planten, prachtige bomen in een groot gazon met een zeer mooi panorama en historische gebouwen. Het gebouw is jaren geleden afgebrand en helaas niet meer opgebouwd. De enorme tuin, en vooral de rozentuin, zijn prachtig!


En deze laatste foto is genomen in Merriments Garden. Dit is echt een tuin voor de bloemenliefhebber. Er is enorm veel variatie aan planten en kleurencomposities, er zijn mooie doorkijkjes, vijvers en gazons. Achter in de tuin was een idylle voor vogels en eekhoorntjes.

Ons hotel was in Brighton. Ik dacht dat Brighton zo'n badplaats was van vergane glorie. Hoewel we Brighton zelf niet in zijn geweest (op onze vrije middag regende het echt vreselijk hard; weercijfer 1), konden we als we met de bus vertrokken en hotelwaarts keerden zien dat Brighton als badplaats weer in opmars is en zelfs hip is. Niet ver van Brighton, in Lewes, ligt een quiltwinkel. Ik had alle gegevens meegenomen - voor het geval - , maar helaas ook daar was geen mogelijkheid voor. Maar ik heb samen met Slavia heerlijk van deze reis genoten. Als het even kan, wil ik volgend jaar weer!!!