CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

donderdag 28 juli 2011

Een cadeautje bij de post

Vandaag kwam ik in spanning thuis van mijn werk. Want zij had me gisteren al gemaild dat er een cadeautje naar me onderweg was. Oh, en waarom dan? Hoor ik jullie denken...


Omdat ik me vorig jaar op 9 augustus bij Danielle had aangemeld voor de "Pay it Forward". Dat houdt in dat je je als blogger bij haar kon aanmelden, en dat ze voor 3 personen binnen 1 jaar een cadeautje zou maken.


Ook ik heb toen aangeboden om voor 3 personen een cadeautje te maken, maar helaas, zelfs na een paar oproepen was er niemand ....snik... die iets van mij gemaakt wilde hebben.


Nou, die wat vorig jaar twijfelden, die hebben nu VETTE PECH!!! Want ik heb dit prachtige kleinood gekregen van Danielle, en - hoewel ik niet zo'n borduurster ben als haar - had ik best voor anderen ook iets in deze trant kunnen maken.

Maar wat Danielle voor mij heeft gemaakt, dat vind ik ECHT PRACHTIG!! Zien jullie hoe het het al hangt boven mijn sidetable? Ik ben echt helemaal blij ervan.

Danielle, HEEL ERG BEDANKT VOOR DIT MOOIE WERKSTUK!!!!

Er moeten trouwens nog meer bloggers zijn die rond deze tijd een PIF-cadeautje moeten krijgen, dus hou de andere blogs in de gaten!!

dinsdag 26 juli 2011

Mijn Holly Hobby


Nadat zij en zij schreven over hun Holly Hobby, laat ik jullie ook mijn Holly Hobby zien. Ik was vroeger niet echt een poppenmeisje, maar ik had wel al een, door mijn moeder van oude lappen gemaakte, lappensprei op mijn bed en Holly Hobby hoorde daar bij. Nu ik dat zo bedenk, is er eigenlijk niet veel veranderd. Ik leg mijn quilts dan wel niet op mijn bed (is me te lastig), maar ik ben nog steeds fan van lappendekens en Holly Hobby heb ik onlangs uit het stof gehaald, in de wasmachine gedaan en tegenwoordiger is ze weer helemaal in ere hersteld. Wie heeft er nog meer een Holly Hobby???

maandag 25 juli 2011

Oh schemerlamp, schijn een lichie op mij..


want zonder extra licht kan ik geen steek(jes) zien. Het is zomer, maar in plaats van lekker buiten zitten en genieten van een heerlijke zomeravond, zit ik binnen aan tafel met maar liefst 10 lampen aan!!! (8 lampen van de kroonluchter boven de eettafel en de schemerlamp met extra spot). Ik heb nog net niet de onlangs gekochte leesbril erbij nodig, maar het scheelt weinig....

Ik ben hier bezig om de grootmoeders bloementuin op een onderlap te appliceren. Dat is me nog een heel gedoe geweest. Uiteindelijk heb ik een oud tafellaken verknipt (want een quiltstof vond ik te zonde), waaraan ik 4 banen aan de buitenkant heb genaaid. Daarop heb ik de hexagonnentop gelegd en ben met applicatielijm gaan lijmen. Dat heb ik allemaal gisteren gedaan tijdens de herfstbuien. En nu heb ik een zijkant en de bovenkant geappliceerd. Nog twee kanten te gaan en dan is deze top klaar. De laatste hoek van de Farmers Wife Quilt zit er ook aan. Ik moet nu nog eens goed gaan meten hoe groot de randen moeten worden. Als het nog een tijdje zo'n herfstweer blijft, schiet het goed op met mijn quilts..

.. maar ik had liever gehad dat ze op me lagen te wachten tot september of oktober, als het volgens de kalender pas herfstachtig weer hoort te worden.

Laten we hopen dat we toch nog iets van zomer krijgen. Ik wil namelijk 's avonds buiten zitten, NIET BINNEN!!!

vrijdag 22 juli 2011

Alle blokken van de FWQ zijn klaar


Het was een tijdje stil op mijn blog. Maar dat betekent niet dat ik mijn handjes niet heb laten wapperen.... Er zijn afgelopen maand maar liefst vier blokken (de laatste) uit mijn handen gewapperd. Helaas heeft blogger twee foto's op eigen initiatief gedraaid. Maar dat mag de pret niet drukken. Het bovenste blok is nr 24: Garden Path.

Hieronder zie je blok nr 95: Temperance Tree.


Dit blok is nr 94: Tall pine tree


En het allerlaatste blok van deze Farmers Wife Quilt is nr 87: Star Gardener


Ik had al een groot deel van de quilt in elkaar gezet. Hieronder zie je hoe ver ik hiermee was.


En dit is het laatste hoekje dat aan de top genaaid moet worden. Ik denk dat ik dat vandaag nog maar even ga doen. Als deze zijn samengevoegd en er een bruine rand omheen zit, kan ik zeggen dat de top van mijn Farmer's Wife Sampler Quilt klaar is!!!!


Hoe staat het met de andere FWQ-projecten? Ik ga eens even de diverse blogs naspeuren.

woensdag 6 juli 2011

Koffie met pie and tart

Vanmorgen heb ik al vroeg mijn administratie bijgewerkt. Dat was heel erg hoog nodig. Hoe opgeruimd ik met mijn papieren om ga op het werk, zo'n chaos is het thuis. Alle post verdwijnt in de secretaire in de woonkamer en als-ie begint uit te puilen, dan ga ik er eens voor zitten. Uitzoeken welke betalingen ik nog niet heb gedaan, papieren ordenen die ingeklapperd moeten worden en veel verdwijnt op de stapel "oud papier". Ik vraag me dan wel eens af waarom ik dat niet meteen orden en heb meteen goede voornemens. ...maar daar blijft het dan ook bij...

In ieder geval: nu, om 9 uur is het zelfs al tijd voor mijn tweede kop koffie en tijd voor een update op mijn blog. Dus laat ik jullie hierboven mijn productie zien ten aanzien van de Pie and Tart. 't is weer zo'n geweldig leuk werkje!! Ik zou het liefst alleen hiermee bezig zijn, maar er liggen ook nog de Farmers Wife Quilt (foto volgt later deze maand), de bloemenhexagon (zie beneden, zoals gebruikelijk over de stoel), de village harvest (die boven de stoel op een quilt is gespeld) en ik zal vast nog wel heel veel vergeten.

Ach, al die UFO's maken me soms wat ongeduldig, maar voornamelijk heel erg gelukkig. Want ik hoef me echt nooit te vervelen!!!!