CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zondag 28 augustus 2011

Een quilt ligt zooooo lekker

Dat vind ik niet alleen, nee Tigger heeft ook (alweer) ontdekt hoe lekker je op een quilt ligt.
Ik heb gisteren een paar blokken gequilt aan de Farmers Wife Quilt, en 's avonds heb ik hem op de stoel laten liggen, waarin ik had gezeten. Vanmorgen trof ik dit tafereel aan. Ik heb maar meteen een foto gemaakt, kunnen jullie meegenieten van deze quiltlievende kater.

Op het moment dat ik dit typ, ligt hij weer terug op de quilt (hij is heel even naar buiten gegaan, denk voor een plasje...), maar hij kijkt me uit zijn ooghoeken aan, zo van: Uitkijken, straks jaagt ze me weg. En dat klopt! Dat gaat ze straks ook doen. Maar eerst even lekker in bad gaan liggen. Ik heb vanmorgen 75 km gefietst en heb voor het eerst de Cauberg beklommen. Dus even rustig in bad liggen, dat gun ik mezelf wel. En daarna heeft Tigger pech, moet-ie echt van de quilt af!

dinsdag 23 augustus 2011

Het quilten van de Farmers Wife Quilt kan beginnen


Ik weet het, ik ben een dag te laat voor de Farmers Wife Quilt update, maar gisteren was ik nog niet zo ver om weer iets te kunnen laten zien. Afgelopen twee weken zijn we naar Corfu op vakantie geweest (vandaar dat het hier zo stil was). Zaterdag zijn we teruggekomen, en nadat de vakantiewas was weggewerkt, ben ik gisteren naar Quiltwinkel Marij in Beek gereden om vulling te halen. Ik had nog wel vulling, maar die was net iets te krap voor deze quilt, dus dat durfde ik niet aan.


En omdat ik geen zin had om te rijgen, heb ik het oude tack-apparaat (of hoe het zo'n ding) uit het grijze stof gehaald. Gelukkig had ik nog alle benodigdheden. Eerst heb ik de drie lagen op de grond gelegd en hier en daar (in de kleine vierhoeken van de sashings) vastgetackt. En vanmorgen (nadat ik bij de kapper was geweest, kunnen jullie het zien????) heb ik de laatste loodjes (dit maal aan tafel) getackt.


Zo ziet de top er nu uit en het quiltwerk kan gaan beginnen!!! Ik moet wel nog even in mijn voorraad gaan kijken of ik nog over de juiste kleuren quiltgaren beschik. En ik wacht nog even af tot morgen, want dan is bij mij de tweewekelijkse quiltingbee en kan ik vast was quilt-raad-en-daad krijgen.

Foto's van de vakantie blog ik een andere keer. Ik heb ze nog niet van het fototoestel gehaald (quiltwerk gaat voor, hi hi).

maandag 8 augustus 2011

Een nieuw project: HOOP


Afgelopen week ben ik - eindelijk - aan het nieuwe project gestart dat al een poos in de startblokken lag: HOOP
Deze 4 sterren zijn de eerste van een heleboel, die samen een quilt moeten worden voor mijn zoon Teun. In november had ik deze set stoffen, luisterend naar de naam HOPE gekocht, en sindsdien heb ik lang zitten broeden hoe de quilt zou moeten gaan worden. Ik ben er inmiddels uit. Maar ik laat jullie voorlopig niet meer zien dan deze sterren.


In november schreef ik het al: een deel van de opbrengst van deze stoffen gaat naar een goed doel: onderzoek naar de ziekte ALS. De vader van Teun (van wie ik zes jaar geleden ben gescheiden), heeft sinds drie jaar deze ziekte. Deze quilt moet voor Teun een herinnering worden (naast vele andere) aan zijn vader.

Als je wil weten hoe het met Teun's vader gaat, klik dan eens hier. Op pagina drie staat een interview met hem.