CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zondag 26 februari 2012

Huisje nummer 10: voor Mariëtte


Huisje nummer 10 is voor mijn nicht Mariëtte. Mariëtte is altijd veel met ons gezin opgetrokken. Daardoor is ze meer een zus dan een nicht voor me.

Nu mijn vader is overleden, houdt Mariëtte mijn moeder vaker gezelschap. Ze woont in dezelfde straat en komt dan vaak eventjes langs. Met feestdagen en bijzondere omstandigheden, horen zij en haar man Theo, gewoon bij ons gezin.

Mariëtte is vandaag jarig en is mijn leeftijd + 11 geworden (eventjes maar, want over anderhalve maand is dat weer mijn leeftijd + 10).

zaterdag 25 februari 2012

Quiltpauze


De afgelopen weken heb ik een kleine quiltpauze gehouden, met het hoogtepunt (of dieptepunt, 't is hoe je bekijkt) in het afgelopen weekend. Het was namelijk carnaval, en dan heb ik heel andere dingen aan (en op) mijn hoofd dan quilts. Ik weet dat er enkele dames zijn die heel benieuwd zijn naar mijn creaties van dit jaar. Nou, die zijn op bijgaande foto te zien: 2 dagen waren we als dames van de fitnessclub, 1 dag (de optocht) waren we als hofdames cq -fotografen, en de laatste carnavalsdag hebben we op speciaal verzoek van onze Prins Carnaval (Pascal I) een oude creatie uit de kast getrokken: Air Ordinaire.

Ik heb me weer prima geamuseerd! Alleen jammer dat ik daarna toch echt de (carnavals)griep te pakken heb gekregen. Na 4 dagen feesten, lag ik ook 4 dagen plat. Vandaag gaat 't wel weer een beetje.

Morgen is het weer tijd voor een huisjesupdate!

donderdag 23 februari 2012

Liebster blog


Gisteren zag ik een leuk berichtje op mijn blog: Debbie van Handwerk&Zo gaf mij de Liebster Blog award, omdat ze mijn huisjes en de gedachte daarachter zo leuk vindt!

Dank je wel Debbie!

Ik ga de award echter niet doorgeven. Heel veel bloggers stellen geen prijs op een award. Ik moet eerlijk zeggen, van mij hoeft het ook niet (meer). Als je net aan 't bloggen bent, is het wel leuk, zo'n waardering van andere bloggers, maar ik vind het veel leuker om te zien dat mijn verhaaltjes worden gelezen en dat er soms iemand reageert.

Mijn Liebster Blog-gedachten gaan nu gewoon naar alle blogs die ik graag lees, en met name naar de dames (en heren!) achter deze blogs!

zondag 19 februari 2012

Huisje nummer 9: voor Gonny


Het huisje van vandaag is voor Gonny. Gonny is vandaag 52 geworden. Mag ik die leeftijd op internet bekend maken, Gonny??

Een paar weken geleden, op de tweewekelijkse bee - die keer bij Gonny - heb ik van Gonny stofjes gekregen om in haar huisje te verwerken. Gonny is een kattenliefhebber (ze houdt ook van honden en andere dieren, en ook heel veel van mensen!) en daarom staat er een poes achter het raam en heeft ze op de deur haar pootjes achtergelaten.

Eerlijk gezegd is Gonny wel de meest creatieve quilter van onze bee. Ze is ook van ons clubje het handigste met de naaimachine. Gonny maakt hele mooie kleine quiltjes en heeft hele leuke ideeën. Wel is het zo, dat Gonny meer ideeën heeft dan ze maakt (alhoewel ze wel een aardige productie heeft, hoor). Als ze al haar ideeën nog moet uitwerken en het stof gebruiken dat ze in voorraad heeft, moet ze heel oud worden. En hopelijk wordt ze dat ook!!!

donderdag 16 februari 2012

Huisje nummer 8: voor Theo


Het is weer tijd voor een huisje. Huisje nummer 8 is voor mijn schoonneef. Dat is vast geen goed Nederlands woord :) Dit huisje is voor Theo, de man van mijn nicht Mariëtte (die over 10 dagen haar huisje gaat krijgen).

Theo is dus getrouwd met mijn nicht. En dat is-ie al zo'n 30 jaar. Sinds Theo bij ons in de familie kwam, is hij ons manusje van alles, vooral voor mijn ouders, maar ook voor mij. Hij is ontzettend handig en staat altijd paraat als er iets kapot is. Als de verwarming het niet meer doet, of de afwasmachine, dan werd Theo gebeld. Of als er een nieuwe koelkast moet worden ingebouwd: Theo bellen!

Sinds ik mijn eigen Theo heb (want mijn partner heet ook zo), hoef ik de andere Theo niet meer zo veel te vragen. Of 't aan de naam ligt.....

Mijn schoonneef Theo is dus vandaag jarig, daarom dit huisje vandaag. Proficiat en bedankt voor al je hulp de afgelopen 30 jaar!