CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

vrijdag 28 september 2012

Huisjes 28 en 29 voor Frits en Paula


Huisje nummer 28 (boven) is voor Paula en huisje nummer 29 (beneden) is voor Frits.
Paula en Frits zijn een echtpaar en twee hele lieve mensen. Ik ken hen nu al een hele tijd, vanaf dat mijn ex-man samen met Frits de fietsclub Gaef Gaas oprichtte (ik denk nu zo'n 17 jaar geleden). Inmiddels, na enkele vervelende valpartijen op de fiets waarbij Frits steeds iets brak, heeft Frits zijn racefiets weggedaan. Maar bij alle feesten en partijen van de fietsclub is hij aanwezig (en Paula meestal ook hoor!). Al moet ik bekennen dat, sinds dat Frits niet meer de voorzitter is, er minder gefeest wordt. Of komt het gewoon omdat we ouder zijn geworden? Frits is ook enkele jaren de voetbaltrainer geweest van mijn zoon Teun. Frits is zo iemand die 's avonds ineens voor je deur staat om even te checken hoe het met je gaat, waarbij dan wel een biertje of een glas wijn gedronken moet worden ;-)

Paula is net zo'n lief mens als Frits. Bij Paula heb ik altijd het idee dat ze alles doorheeft. Ze is rustig, bekijkt zich de dingen, en vindt er het hare van. Maar ze kan gelukkig ook ontzettend maf doen. Toen mijn ex-man Paul ziek werd (ALS) heeft zij hem, samen met vrienden, reflexzonetherapie gegeven om zo te proberen de ziekte te vertragen, en elke dinsdag koken zij of Frits voor hem (en voor Teun als hij die dag bijvoorbeeld in verband met vakantie bij hem is). En dat al meer dan vier jaar.

Die twee hebben elk een huisje verdient!

dinsdag 25 september 2012

Camelot update

Ik heb eindelijk weer een paar blokken van de Camelot quilt afgemaakt. Ik ben ze door elkaar aan 't maken. Als ik ze uiteindelijk allemaal maar maak, toch? Boven zie je blok nummer 12 en beneden blok nummer 7. Het waren allebei weer leuke blokken om te maken.
Blok nummer 6 ligt ook zo goed als klaar op tafel, maar daarvan moet ik de middencirkel nog appliceren. En appliceren blijft niet mijn ding. Nu heb ik vorige week op Youtube een instructiefilmpje gezien en nu ga ik het toch gewoon doen. De quilt moet toch af komen!!

Mocht je morgen in Limburg zijn (het zou toch kunnen), ga dan even langs bij Quiltwinkel Marij in Beek. Daar is de open dag. Misschien komen we elkaar wel tegen!

Fijne dag nog.

Marion

zondag 16 september 2012

Huisje 27 voor mijn petekind Anne

Hieperdepiep Hoera! Vandaag is mijn petekind Anne 15 jaar geworden. Voor haar daarom dit huisje.

vrijdag 14 september 2012

Huisje 26 voor Ed

Ik zie dat de laatste huisjes steeds voor mannen waren. Nou, deze ook. Deze is voor Edwin, die we gewoon Ed noemen. Partner van een van mijn vriendinnen (Yvon) en teamlid van ons vrijdagavondcompetitietennisteam "het Mousefalleteam". We heten het Mousefalleteam omdat we 1 keer per jaar met het team op stap gaan naar de Mousefalle, een discotheek in Gangelt, Duitsland, hier ca 15 km vandaan (die nu overigens Musicparc heet). Dat is een discotheek waar voornamelijk wat ouder publiek komt (van mijn leeftijd, iets jonger en iets ouder) en waar je af en toe nog lekker vast kunt dansen (niets leuker dan een foxtrot op een Duitse schlager). Gewoon een gezellige tent. Maar jarige Ed vind daar helemaal niks aan!! En al enkele jaren probeert hij ons zo ver te krijgen dat we ergens naartoe gaan wat hij ook leuk vindt. Nou, dat willen we best, maar dan moet Ed dat maar regelen, ....en dat heeft-ie tot nu toe niet gedaan...
Vanavond, op Ed z'n verjaardag, moeten we weer tennissen. Ik denk dat we een feestje gaan bouwen, zo in de stijl van de Mousefalle of zo.... Leuk voor Ed! (LOL)

zondag 2 september 2012

Fietsen voor ALS

ALS je in Limburg woont en denkt: wat zullen we gaan doen om van het mooie weer te genieten?
Denk dan eens aan dit goede doel en ga lekker mee fietsen of wandelen! Misschien zie je mij zelfs in mijn wielerkleding. Samen met de anderen van Gaef Gaas en mijn zoon Teun!

zaterdag 1 september 2012

Huisje 25 voor buurman Paul


Dit vind ik wel een leuk huisje voor mijn buurman Paul. Hij is vandaag jarig (41) en ik ga zo meteen even gezellig een glaasje wijn drinken ter ere van zijn verjaardag. Paul fietst heel af en toe met ons Gaef Gaas-clubje mee. Eigenlijk heeft-ie al een tijdje niet meer mee gefietst. Ik denk dat ik 'm zo maar even ga porren dat het weer hoog tijd wordt dat-ie op de fiets stapt. Feestjes met en bij Paul zijn altijd gezellig. Paul is grappig en zeer gevat. Altijd lachen dus! Ik ga er vandoor. Proost!