CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zondag 21 oktober 2012

Huisjestijd: Geert (31), Truus (32) en Michel (33)

Geert krijgt vandaag huisje nummer 31. Geert is de echtgenoot van mijn vriendin Corrie en werd gisteren alweer 53.
 Schoonzus Truus krijgt huisje nummer 32. Truus is deze week jarig en is een beetje jonger dan Geert (leeftijd noemen bij vrouwen, het blijft moeilijk, toch?)
En omdat ik Michel, de partner van Truus, bij zijn verjaardag was vergeten een huisje toe te kennen, maak ik dat hierbij goed. Huisje nummer 33 dus voor Michel, die overigens ongeveer even oud is als Truus.

Fijne zondag!

donderdag 4 oktober 2012

Huisje 30 voor de 50e verjaardag van Paul

Het 30e huisje dit jaar is voor Paul, mijn ex-man en de vader van Teun. Paul is vandaag 50 jaar geworden. Je 50e verjaardag is altijd wel een mijlpaal, maar voor Paul is het dat zeker. Paul lijdt aan de ongeneeslijke ziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose). ALS is een spier-zenuwziekte waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Gemiddeld leeft iemand nog maar 3 jaar nadat de diagnose is gesteld. Bij Paul is de diagnose 4,5 jaar geleden gesteld. Destijds hadden we dan ook alleen maar kunnen hopen dat hij zijn 50e verjaardag nog zou mogen vieren.

Ik heb het huisje gemaakt van de HOPE-stofjes, waarvan ik ook een quilt aan het maken ben voor Teun. Een deel van de opbrengst van deze stofjes gaat naar onderzoek naar de oorzaak van ALS. Ik zag onlangs op diverse blogs foto's van St Marie Aux Mines. Daar was ook Mark Dunn die o.a. deze stofjes een nieuw leven heeft gegeven. Deze foto heb ik van het blog van Jacqueline van The Log Cabin geleend. Hier staat Mark voor een oude quilt, gemaakt van dezelfde lapjes.

De ziekte ALS heeft het afgelopen jaar gelukkig heel veel aandacht gekregen. Onder andere door de zeer confronterende bilboards en spotjes (.. niet voor mij, want ik ben al overleden) en door de duik van vele mensen, maar ook prinses Maxima in de grachten van Amsterdam. Het is heel belangrijk dat er namelijk geld komt om onderzoek te doen naar de oorzaak van deze ziekte. Want dan pas kan er ook naar een geneesmiddel worden gezocht. Paul zet zich ook op allerlei manieren in voor het bekendheid geven aan ALS. Voor zijn inzet is hij gisteren onderscheiden in de orde van Oranje Nassau. Hier staat hij met onze burgemeester op de foto.


Het huisje van vandaag is dus voor Paul. Ik wens Paul en Teun dat ze nog zo veel mogelijk tijd samen kunnen hebben.