CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

vrijdag 30 november 2012

Huisjes: 34... 35..... 36Ik weet 't, ik weet 't...... Ik heb mijn blog en mijn lieve lezers de hele maand november verwaarloosd. Ik ben in oktober aan een nieuwe baan begonnen (wel bij mijn eigen werkgever), waardoor ik 3 of 4 dagen per week naar Utrecht moet reizen. Op zo'n dag ben ik 12 uur van huis. Ik ben nog wel aardig aan handwerken toegekomen, maar het probleem zat 'm met name in het maken van de foto's. Daar had ik niet zo'n zin in of ik had geen daglicht, en dan kan ik met mijn smartphonetje niet zo'n mooie foto's maken. En dus verscheen er bijna een hele maand niets op mijn blog :-(

Maar vandaag heb ik een vrije dag genomen, heb wat geshopt voor Sint en Kerst (heb nog niet alles hoor) en nu - bij een lekker kopje koffie - is het tijd om weer eens wat te laten zien.

Dit huisje met de mooie sterrenlucht wordt opgedragen aan Richard; vriend van mijn partner, broer van mijn vriendin Andrea en schoonbroer van mijn vriendin Sylvia (die - als het lukt - later deze week nog een huisje krijgt). Als je zo van alle kanten aan elkaar gelinkt bent, heb je ook een huisje verdiend. Ook omdat-ie gewoon een aardige kerel is!


Het MEGAhuisje hierboven is voor Ton, die de echtgenoot is van vriendin Andrea (zie hierboven) en de schoonbroer van Richard van het huisje hierboven. 't is zowat één grote familie in mijn vriendinkring ;-)
Ton heeft allerlei woordjes die bij hem horen en die hij regelmatig noemt/roept. Ik zal ze hier niet noemen, maar MEGA, dat is een woord dat bij Ton hoort! Ton is trouwens ook een gewaardeerd lid van ons fietclubje Gaef GAAS. Richard ook, maar die hoort bij de A-ploeg. Die fietst beduidend sneller dan ons.


En dit laatste huisje is voor Mariet. Een lid van ons quiltclubje Quilt, Queck en Quatsj. Mariet heeft een heftig jaar achter de rug waarin zich een vreselijke ziekte openbaarde. Het lijkt er op dat Mariet het heeft overwonnen. Laten we hopen dat de vooruitzichten goed blijven. Ze heeft dit huisje op de Quiltingbee, afgelopen woensdag bij haar zus Pauline, zelf uitgezocht.

Zo, dat was weer even genoeg voor deze laatste novemberdag. Over 2 dagen zijn weer twee van mijn vrienden jarig. Ik hoop dat ik dan op tijd hun huisjes kan laten zien, dus hup, aan het werk!vrijdag 2 november 2012

Regiodag van het Quiltersgilde in Limburg

Vandaag was de regiodag van het Quiltersgilde in Limburg. Samen met Pauline organiseer ik deze twee keer per jaar, volgens mij nu al zo'n 8 of 9 jaar. Het was weer een (heel) druk bezochte dag, maar het was ook alweer heel gezellig! Hierboven zie je het projectje dat we vandaag hebben gemaakt. Het is een Penny Rug. Het idee en patroon is uitgewerkt door Jacqueline van The Log Cabin.

Er waren vandaag 135 dames aanwezig. Dat zie er zo uit:
En nadat we 's morgens aan de Penny Rug hebben gewerkt, was het 's middags tijd voor de Show & Tell. Het is echt ongelooflijk wat er in onze provincie een productie aan quilts is, en met name worden er heel veel grote quilts gemaakt. Nee, die staan niet op de foto hier onder. Dat noemen we kleine projectjes of kleine quilts. En heel opvallend was het vandaag weer, dat de dames zoveel restenquilts maken! Ik vraag me toch af waar al die resten vandaan komen LOL.
Wil je alle quilts zien van de regiodag en een indruk krijgen wie er allemaal waren en hoe gezellig het was?
Klik dan op ondertaande link naar mijn Picasa fotoalbum.Daar zie je alle foto's van deze dag (op een paar na, die we op verzoek van de quiltsters niet publiceren).

Regiodag Quiltersgilde 2 november 2012

Veel kijkplezier! En misschien tot op onze volgende regiodag in april 2013?