CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zaterdag 20 april 2013

flink doorwerken..
Weten jullie nog dat ik bezig was met de HOPE-stofjes? Deze stofjes heb ik als pakket in Amerika gekocht. Een deel van de opbrengst van deze stofjes gaat naar onderzoek naar de ziekte ALS. Een goed doel dus. De laatste keer dat ik hierover heb verteld en geshowd, waren het nog maar losse sterblokjes. Nu de vader van Teun enkele weken geleden aan ALS is gestorven, vond ik het toch tijd worden dat deze quilt klaar zou komen. Ik maak hem namelijk voor Teun als herinnering aan zijn vader.

En ik moet zeggen, hij vordert nu gestaag.... Dat komt ook omdat ik 4 weken niet heb kunnen werken omdat ik mijn enkelbanden had gescheurd en daarbij een splintertje van het enkelbot was afgebroken. Ik heb dus een poosje met mijn voeten omhoog gezeten, en dan kan je heel wat naaiwerk verzetten ;-)

Ik moet nog twee rijen er aan zetten en dan een rand gaan verzinnen, dus helemaal klaar is hij nog niet. Maar ik vond dat ik toch even moest laten zien dat er hier in huis nog wat gedaan wordt met lapjes.

vrijdag 12 april 2013

Vandaag was de regiodag van het Quiltersgilde in Limburg

Vandaag was de regiodag van het Quiltersgilde in Limburg. Samen met Pauline organiseer ik deze twee keer per jaar. Vandaag hadden we als onderwerp een Sudokuquilt maken. Eerst moesten onze gasten (130 dames) een sudokupuzzel maken. Aan de hand van de puzzel en volgens de beschrijving in het boekje dat we hebben gemaakt, moest men vervolgens aan de slag om hiervan een quiltje te maken. Op de foto zie je het voorbeeldquiltje.

Omdat het Quiltersgilde dit jaar 30 jarig jubileum viert, werden naast de kaarten ook postzegels verkocht en mochten we aan alle deelnemers van de regiodag een klein presentje uitdelen.

Dit jaar waren we allebei een beetje geblesseerd; ik heb 4 weken geleden mijn enkelbanden verrekt/gescheurd en een stukje bot afgebroken, en Pauline heeft een ontsteking in haar achillespees. Vandaar dat Mariet en Gonny, die ons ook bij de voorbereidingen hebben geholpen, de show & tell hebben verzorgd. Als je een beetje naar beneden scrollt zie je links een diavoorstelling van de quilts die er zijn geshowd. Als je er op klikt kan je de foto's in het groot zien en ook downloaden als je dat wil.

Pauline, Mariet, Gonny en ik hebben het weer leuk gevonden om deze regiodag voor te bereiden. Maar ik denk dat we nu allemaal moe (maar voldaan) op de bank liggen met de voetjes omhoog.

Veel kijkplezier!