CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

woensdag 27 november 2013

Wie zoet is krijgt lekkers....


..... en heel veel cadeaus!!!

Vandaag hadden we met onze bee Quilt, Queck & Quatsj voor het eerst een sinterklaasfeestje gehouden. In navolging van de KERSTruil op internet, hebben wij onze eigen SINTruil georganiseerd.
We hebben lootjes getrokken en moesten cadeautjes maken of kopen met de letters van SINT.
Daar zijn we soms heel creatief in geweest: zo kreeg ik een Ipadscreencleaner, wat eigenlijk een soort doekje (maar dan beestje) is om het beeldscherm van de laptop stofvrij te maken, en Pauline kreeg een Ideeënopschrijfboekje, want voor de N van Notitieboekje had ik al iets anders gekocht ;-)Dit is een foto van mijn cadeaus die Pauline voor me gemaakt/gekocht had. Voor de S had iedereen een Selfgemaakt Speldenkussen gekregen. Pauline had het mijne geborduurd. Zie je het op de foto???

En dit waren we toen ons hart nog vol verwachting klopte (zonder mij, ik heb de foto gemaakt):zondag 10 november 2013

Nieuwe uitdaging en armbandje gevonden op de regiodagEigenlijk zou ik mezelf best een ervaren quiltster mogen noemen. Met mijn 47 jaartjes quilt ik toch al zo'n 23 jaar. Dat is bijna de helft van mijn leven. En toch is er iets (ach, er zijn eigenlijk nog wel veel meer dingen....) dat ik nog steeds niet goed onder de knie heb. Vroeger vond ik het zelfs een vies woord: 
APPLICEREN !!!!

Maar met al die mooie applicatieprojecten die op het internet om je oren vliegen, vond ik het toch tijd om de stoute schoenen maar eens aan te trekken. Ik ben op applicatiecursus gegaan. Na de eerste les (1 maand geleden) wist ik nog niet zo goed of ik het leuk vond of niet. Mijn blaadjes hebben nog rafelige randen en ronde puntjes. Maar na de 2e les van gisteren heb ik toch wel de smaak te pakken. Ik heb een applicatietafeltje ingericht en ben er gisteren niet meer vandaan gekomen. Nu ligt mijn arme kerstquilt, die nog drie randen gequilt moet krijgen, opgevouwen op de bank. Maar gelukkig is-ie niet alleen.....


De quilt wordt lekker warm gehouden door het Tigger-beest. Hij is er niet helemaal blij mee dat-ie is opgevouwen. Voordat-ie ging liggen heeft-ie nog eerst zitten stoeien met de quilt om hem uit elkaar te krijgen, maar dat is hem niet gelukt. Ach, dan maar zo slapen....  

Nog even een oproepje voor de deelnemers aan onze regiodag van afgelopen vrijdag: er is op de parkeerplaats een armbandje gevonden. Als jij je armbandje bent verloren, of een van je quiltvriendinnen, bel of mail me, en dan breng ik je in contact met de vindster.

Het regent en het voetballen van vanmiddag is afgelast. Dus dit wordt een heerlijke handwerkzondag.

Groetjes van Marion

vrijdag 8 november 2013

Voetjes omhoog, de regiodag zit er opZo, de voetjes kunnen weer omhoog want de regiodag zit er weer op. Het was, net als alle voorgaande keren, weer een hele gezellige dag. Deze keer hebben we een tesselationsquiltje gemaakt. Op de foto zie je het quiltje dat ik als voorbeeld heb gemaakt. Gelukkig hadden we in ons werkboekje een kleurplaat opgenomen zodat onze gasten eerst even konden inkleuren. Bij sommigen duurde het wel even voordat ze in de gaten hadden hoe het patroontje in elkaar zat.

Of ze knipten alle lapjes die nodig waren en legden ze uit op de tafel.
Ik geloof dat we weer heel wat dames enthousiast hebben gemaakt voor een nieuw quiltje.

Wil je meer foto's zien? In de linker kantlijn staat een link naar de foto's op Google+. Veel kijkplezier!

.... ik krijg de foto's nog niet in de kantlijn, dus voorlopig moeten jullie de foto's even via onderstaande link openen. Als je de link hebt geopend, en je klikt op de eerste foto, krijg je de foto's groot te zien. Je kan boven in het midden ook kiezen voor diashow. Succes!!

zaterdag 2 november 2013

Regiodag Quiltersgilde Limburg: een tipje van de sluier


Volgende week vrijdag, 8 november, is weer onze regiodag in Limburg. Dat gaat vast weer heel gezellig worden. We zitten weer tot de nok toe vol met deelnemers. En mijn voorbereidingen zijn, een week vóór de regiodag, al helemaal klaar. Wat een rustige laatste week gaat dat worden. Het is al vaak heel anders geweest....

Mijn voorbeeldquiltje is al een tijdje klaar en hangt al bij mij in de woonkamer. Nee dames, nu niet allemaal stiekem aan mijn huis voorbij rijden om te zien wat we gaan maken. Dat blijft tot volgende week een geheim!! Maar een klein tipje van de sluier wil ik wel optillen: Zie de foto: zo ziet mijn quiltje er uit. Hoe het er precies uitziet, daarvoor moeten jullie nog een weekje wachten.